Μία δεσμευτική προσφορά για τα κλειστά δίκτυα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού (βίντεο)

Μία δεσμευτική προσφορά υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενη κοινοπραξία για το έργο των κλειστών δικτύων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού που θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ μέσω του προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0».

Η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών εξέπνευσε σήμερα και όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης και ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, υπεβλήθη προσφορά μέσω ΕΣΗΔΗΣ, από την Ένωση Προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» (βίντεο στο 21:30) χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη. Θα ακολουθήσει όπως είπε ο έλεγχος της προσφοράς και το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου.

Σε επίσημη δήλωση ο Υπουργός ανέφερε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με συνέπεια και με ένα στοχευμένο πρόγραμμα, αλλάζει την εικόνα της χώρας. Με το έργο του Ταυρωπού δημιουργούμε αρδευτικές υποδομές για να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. Στην πράξη με το έργο θα εξυπηρετείται έκταση 115.000 στρεμμάτων αποφέροντας πολλαπλά οφέλη στην περιοχή, που επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, στη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης νερού σε μια περίοδο που οι υδάτινοι πόροι δεν επαρκούν. Μέσα από το πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0 αλλάζουμε τον αρδευτικό χάρτη της χώρας και δίνουμε προοπτική στην αγροτική μας παραγωγή. Η δημιουργία σύγχρονων υποδομών αποτελεί  την πιο αποδοτική επένδυση για το μέλλον, με σημαντικά οφέλη για την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη».

Για μια «πολύ ευχάριστη εξέλιξη» έκανε λόγο και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Θανάσης Μαρκινός κληθείς από τον «Νέο Αγώνα» να σχολιάσει το γεγονός . «Ήταν μια εξέλιξη που περιμέναμε όλο αυτό το διάστημα» είπε και επισήμανε τη σημασία έναρξης υλοποίησης του έργου το ταχύτερο δυνατό. Παράλληλα ευχαρίστησε την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

O κ. Θανάσης Μαρκινός

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 159,65 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης Ταυρωπού στο οποίο ο ανάδοχος θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες μελέτες, την κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία καθώς και την συντήρηση του. Τα δίκτυα άρδευσης Ταυρωπού, που εξυπηρετούν συνολικά έκταση 115.000 στρεμμάτων, αποτελούνται από τα έργα μεταφοράς και διανομής του νερού (κεντρικός προσαγωγός, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) και τα δίκτυα εφαρμογής (τριτεύον δίκτυο).