Στον ΤΟΕΒ Τιτανίου ο ΥπΑΑΤ Κ. Τσιάρας (φωτο)

Στο επίκεντρο οι αποκαταστάσεις του δικτύου και η τηλεδιαχείριση των γεωτρήσεων

Στα γραφεία του ΤΟΕΒ Τιτανίου στον Παλαμά βρέθηκε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο Βασίλη Γιαννάκο και τους αντιπροσώπους του Οργανισμού για τις αποκαταστάσεις των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές από τις περυσινές πλημμύρες. Παράλληλα στο επίκεντρο βρέθηκε ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία.

Σε δήλωσή του ο ΥπΑΑΤ ανέφερε: «Επισκέφθηκα τον «Τ.Ο.Ε.Β. Τιτανίου» στον Παλαμά Καρδίτσας, έναν οργανισμό του οποίου το δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του περυσινού Σεπτεμβρίου. Σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Γιαννάκο και τους αντιπροσώπους του οργανισμού, εξετάσαμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής άρδευση των καλλιεργειών των αγροτών του Παλαμά. Παράλληλα, συζητήσαμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο Τ.Ο.Ε.Β. Τιτανίου, αξιοποιώντας τεχνολογίες απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου, καθώς και λογισμικό ευφυούς διαχείρισης δεδομένων για τις γεωτρήσεις, αποδεικνύει ότι η παραδοσιακή γεωργία μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί, ενσωματώνοντας καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες για την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων».