Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Δήμοι Αργιθέας και Πύλης ενάντια στον αιολικό σταθμό 25 ανεμογεννητριών

Αν. Στεργίου: Θα ακολουθήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, πολιτικά «πατάμε» πάνω στη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού για τα Άγραφα

Σε κοινό βηματισμό βρίσκονται οι Δήμοι Αργιθέας και Πύλης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον προωθούμενο αιολικό σταθμό ισχύος 105MW, τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίου ενέκρινε προσφάτως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών» (εδώ) πρόκειται για αιολικούς σταθμούς στις θέσεις «Κορυφή Καρατζιούνη» του Δήμου Πύλης που αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες, «Κορυφή Καυκιάς» στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας που αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες, «Ψηλά Δένδρα» στο Δήμο Πύλης που αποτελείται από 5 ανεμογεννήτριες και «Μαυροβούνι» στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας που αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες. Το σύνολο των ανεμογεννητριών θα έχουν ύψος πυλώνα 91,5 m, διάμετρο πτερωτής 117 μετρων και συνολικό ύψος: 58,5 + 91,5= 150 μέτρα.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος έχει σαφή θέση και με επιχειρηματολογία ενάντια στα αιολικά στην Αργιθέα και στα Θεσσαλικά Άγραφα. «Δεν είμαστε ενάντια στις ΑΠΕ γενικά και στα ενεργειακά συστήματα. Πάνε στο πιο καθαρό και όμορφο κομμάτι μεταξύ Πύλης και Αργιθέας να βάλουν ανεμογεννήτριες. Όποιος έρχεται στην Αργιθέα από την πλευρά του Μουζακίου βλέπει το τι έχει γίνει στον Τύμπανο στα διοικητικά σύνορα με το Δήμο Μουζακίου» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει σύμπλευση με τον Δήμο Πύλης και αποφασίστηκε η σύγκλιση ενός κοινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα προανήγγειλε κοινή προσφυγή ενάντια στην απόφαση, ακολουθώντας όλα τα ένδικα μέσα.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού
Τέλος ο κ. Στεργίου στάθηκε και στην πολιτική διάσταση του ζητήματος, λέγοντας ότι ο Δήμος θα «πατήσει» πάνω στη ρητή δέσμευση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ανθηρό, ότι στα Άγραφα δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες.