Συνάντηση Κουρέτα - Δασκαλόπουλου για τα έργα αποκατάστασης στο Δήμο Παλαμά (φωτο)

Τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που έχουν γίνει, τα έργα που υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Παλαμά παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σε ειδική συνάντηση που είχε σήμερα (2/10) το μεσημέρι στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων Παλαμά με τον Δήμαρχο Σωκράτη Δασκαλόπουλο.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Τέλιου, πρώην Δημάρχων του Δήμου Παλαμά, αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων.
Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε μέσω χαρτών τις αποκαταστάσεις και τα υπό υλοποίηση έργα όπως αυτά στον ποταμό Ενιπέα και στον ποταμό Φαρσαλίτη. «Οι αρμοδιότητες συμβαδίζουν και με τους πόρους που μας δίνουν. Έχουμε ξεκινήσει τα έργα ως Περιφέρεια, από τη στιγμή που τα έργα της κυβέρνησης δεν έχουν αρχίσει ακόμη» είπε μεταξύ άλλων.

Για την κατάσταση στα αναχώματα και τα ποτάμια τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Σωκράτης Δασκαλόπουλος. Επέστησε την προσοχή της Περιφερειακής Αρχής λέγοντας ότι υπάρχουν δύο τεράστια προβλήματα, τα αναχώματα πλησίον της πόλης του Παλαμά και το αντλιοστάσιο στη Μαραθέα. Για το αντλιοστάσιο ίπε ότι ήταν προβληματικό από την κατασκευή του και η περιοχή θα έχει πάλι προβλήματα. «Ο Παλαμάς είναι η περιοχή που επλήγη ο αστικός ιστός κατά 80% και να δώσετε προτεραιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την πανώλη, την πολιτική προστασία και την καταπολέμηση των κουνουπιών. Σε ότι αφορά την πανώλη, ο κ. Κουρέτας παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έγιναν 497 επισκέψεις σε εκτροφές στο Ν. Καρδίτσας, εξετάσθηκαν 48.069 ζώα και δειγματίστηκαν 544.

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε επίσης ότι το κολυμβητήριο του Παλαμά θα είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί και μάλιστα άμεσα, από τα μικρά κολυμβητήρια – προπονητήρια που θα κατασκευάσει η Περιφέρεια σε Δήμους της Θεσσαλίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει σχεδιάσει να επισκεφτεί όλους τους Δήμους, όπου θα παρουσιάσει τα έργα και τις αποκαταστάσεις που έχουν γίνει έως τώρα, αλλά και εκείνα που έχουν προγραμματιστεί.