Επιτακτική ανάγκη η άμεση επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΝΤΑΝΙΕΛ» *Να μπορέσει να καλύπτει ξανά και άμεσα περιστατικά σε έναν Δήμο 13.500 ατόμων

Δημότες περίμεναν έξω από την Πυροσβεστική

Πριν από έναν μήνα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Παλαμά, όπου και επιθεώρησε το αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας που αποκαταστάθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Την ίδια ώρα όμως, μια άλλη κομβικής σημασίας Υπηρεσία για το Δήμο παραμένει ανενεργή. Ο λόγος γίνεται για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά. Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που επηρέασαν και το πέτρινο κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική, δεν έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες αποκαταστάσεις ώστε να καταστεί λειτουργική, με αποτέλεσμα η περιοχή να εξυπηρετείται από την Π.Υ. Καρδίτσας.

Τις προηγούμενες ημέρες, όπως μας ενημέρωσε δημότης, χρειάστηκε να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά για να λάβει ένα βεβαιωτικό έγγραφο που αφορούσε τις πλημμύρες. Όμως η Π.Υ. Παλαμά ήταν κλειστή καθώς οι λιγοστοί Πυροσβέστες που υπηρετούν, απουσίαζαν υπηρεσιακά στην Καρδίτσα και σε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη όμως και στο κτίριο να βρίσκονταν Πυροσβέστες, η υπηρεσία δεν είναι λειτουργική στην εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς δεν είναι λειτουργικά τα γραφεία.
Η επαναλειτουργία της Υπηρεσίας κρίνεται επιτατική όχι απλώς για θέματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα, αλλά κυρίως επειδή επιχειρησιακά καλύπτει το σύνολο του Δήμου Παλαμά με πληθυσμό περίπου 13.500 ατόμων, αντιμετωπίζοντας σε ετήσια βάση πλήθος συμβάντων που χρήζουν άμεσης επέμβασης.
Επομένως, μετά το Κέντρο Υγείας, η Πολιτεία πρέπει να δώσει βάρος στην αποκατάσταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα ώστε να επαναλειτουργήσει η Πυροσβεστική και να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία. Τοπικοί φορείς και εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.