Η τεκμαρτή φορολόγηση «καίει» και τους δικηγόρους

Mε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο δικαστικό χάρτη στη χώρα, ξεκίνησε το  δικαστικό έτος στα δικαστήρια της χώρας και στην Καρδίτσα, κάτι που επισημάνθηκε και στον πρόσφατο Αγιασμό ο οποίος τελέστηκε στο δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Όλγα Χρήστου επισήμανε πέρυσι ότι μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά με συνεχείς αποχές, ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος με το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη.

Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα μεγάλα Πρωτοδικεία και όχι στα μικρά
όπως είναι αυτό της Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα η τεκμαρτή φορολόγηση των εισοδημάτων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τον δικηγορικό κόσμο. «Ο φόρος που ήρθε φέτος είναι διπλάσιος και τριπλάσιος απ’ ότι πριν. Ειδικά για τους νέους δικηγόρους το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο» είπε η κ. Χρήστου προσθέτοντας ότι ο δικηγορικός κόσμος εγκλωβίζεται σε ένα καθεστώς συνεχόμενων ρυθμίσεων (ασφαλιστικών, φορολογικών κλπ).

Η Γραμματέας του Συλλόγου επισήμανε ότι όλοι οι επαγγελματίες στο Νομό Καρδίτσας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος, σε μια περιοχή που υπέστη δύο φυσικές καταστροφές και είναι η δεύτερη φτωχότερη στη χώρα.

«Ο δικηγόρος θα γίνει είδος… πολυτελείας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη αλλαγών στο συγκεκριμένο τρόπο φορολόγησης.
Η κ. Χρήστου, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ανυφαντή και άλλα μέλη του Συλλόγου βρίσκονταν χθες στην Αλεξανδρούπολη για το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων, όπου στο επίκεντρο μεταξύ άλλων βρέθηκε η τροποποίηση του Κώδικα περί δικηγόρων.
Κ.Π.