Κινητοποίηση σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα από τις Θεσσαλικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα πραγματοποίησαν σήμερα (10/10) το πρωί αγρότες της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ντάνιελ», επισημαίνοντας ότι αυτές «δεν καλύπτουν τις ζημιές στην παραγωγή, τις αδικίες που έγιναν και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ακόμη σε συναδέλφους, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν αποπληρώθηκαν ακόμη».

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος στάθηκαν στις μειωμένες αποδόσεις των καλλιεργειών στο βαμβάκι και το καλαμπόκι, εξέλιξη που δεν οφείλεται στους ίδιους, ζητώντας να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα. Ειδάλλως, τίθεται θέμα επιβίωσης για πολλούς αγρότες.

Παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο γεγονός ότι εν μέσω κορύφωσης των αγροτικών εργασιών και για πρώτη φορά τους ζητούν να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι συμφωνούν με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Σε ότι αφορά τον ΟΕΠΕΚΕΠΕ, η διαμαρτυρία έγινε για τα «ραβασάκια» που έστειλε σε 190.000 αγρότες στη χώρα, καλώντας τους να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που έλαβαν από τις ενισχύσεις του 2022. Έκαναν λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία» καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια επιστροφής των ποσών.