Όρθια στη Ζάκυνθο η ΑΣΑ απέναντι σε μία άθλια διαιτησία (1-1)

Όσα έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική με τις τραγικές διαιτητικές αποφάσεις της Σιναϊτη και του απίθανου βοηθού Αγγελόπουλου στο ματς με την Ανθούπολη, είχαν συνέχεια σήμερα στον δύσκολο αγώνα της Ζακύνθου για την Αναγέννηση με αρνητικό πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πατρινό ρέφερι Πετρόπουλο!

Με μία διαιτησία βγαλμένη από τα… παλιά όπου ο γηπεδούχος απολαμβάνει το 100%-0% οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να βγουν όρθιοι κι αφού προηγουμένως ο απίθανος διαιτητής απέβαλε όλο τον πάγκο (μεταξύ αυτών και τον Καβακά!!!), έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι για να προηγηθεί η Ζάκυνθος, αρνήθηκε άλλα στην Αναγέννηση, και έβαλε την ομάδα της Καρδίτσας στην περιοχή της, εφευρίσκοντας ακόμη και… “τεχνική ποινή” – φάουλ στον Αγγελόπουλο (που τραβούσε τα μαλλιά του) την ώρα που έκανε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις!!!

Τελικά, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες απέναντι σε μία καλή και δυνατή ομάδα, η Αναγέννηση στάθηκε όρθια αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 ενώ θα μπορούσε να πάρει και το “διπλό” χάνοντας μία μεγάλη τεράστια με τον Μηλιώτη οκτώ λεπτά πριν το φινάλε.

Το “χρυσό” γκολ των “κιτρινόμαυρων” το πέτυχε ο Παναγιώτης Μπαλλάς στο 61′, ενώ η Ζάκυνθος είχε προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακρή στο 21′ από μία ανατροπή που δεν έγινε ποτέ και την έβγαλε από τη φαντασία του ο Πετρόπουλος…

O αγώνας ήταν όπως αναμενόταν. Δυνατός χωρίς πολλές φάσεις με την Αναγέννηση να μπαίνει αποφασισμένη να πιέσει ψηλά και να διεκδικήσει τη νίκη.

Κατάλαβαν όλοι (και οι αγωνιζόμενοι κι όσοι ήταν στον πάγκο και στην εξέδρα) όμως ότι ο ρέφερι είχε συγκεκριμένες επιδιώξεις. Για να δώσει φάουλ στους φιλοξενούμενους έπρεπε να “ματώσουν”, ενώ φρόντισε νωρίς νωρίς σε μία πτώση του Γουσέτη στην περιοχή να δώσει πέναλτι και να βάλει μπροστά τη γηπεδούχο!

Η ομάδα του Τίμου Καβακά προσπάθησε να αντιδράσει, είχε την κατοχή, αλλά δεν ήταν εύκολο να απειλήσει διότι πέρα από τον απίθανο Πατρινό, είχε ν’ αντιμετωπίσει και μία δυνατή ομάδα.

Τελικά το ημίχρονο τελείωσε δίχως φάσεις και στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό.

Η Αναγέννηση κατάφερε όμως να βρει το γκολ της ισοφάρισης με μία ωραία προσπάθεια του Παναγιώτη Μπαλλά στο 61′ που πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπαλαούρα. Στη συνέχεια το ματς “αγρίεψε” με τη Ζάκυνθο να κάνει μία καλή ευκαιρία στο 64′ με τον Στεργίου το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ η μεγάλη φάση έγινε στο 82′ με τον Μηλιώτη να χάνει τεράστια ευκαιρία καθώς το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Ζακύνθου.

Στα τελευταία λεπτά έγινε το “έλα να δεις” με τον διαιτητή να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την ομάδα της Καρδίτσας στην περιοχή της. Ενα σκληρό φάουλ εις βάρος του Μηλιώτη (που δεν τιμωρήθηκε ούτε με κάρτα) έκανε έξαλλο τον πάγκο της Αναγέννησης όπου είχαμε την αποβολή σχεδόν όλου του πάγκου με προεξάχοντα τον Καβακά που τον κρατούσαν πέντε αστυνομικοί! Αποβλήθηκε και ο Μπέζας!

Στις καθυστερήσεις κι ενώ ο Αναστασόπουλος πήγε να βγει στην αντεπίθεση, ο Πετρόπουλος έδωσε τεχνική ποινή (!!!) και φάουλ υπερ της Ζακύνθου (τρία συνολικά στα τελευταία λεπτά!) που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το ότι έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας η Αναγέννηση μ’ αυτή τη διαιτησία είναι άθλος, αλλά κάτι πρέπει να γίνει από την ομάδα, για να μη συνεχιστούν αυτά τα παρατράγουδα.

Είναι φανερό πλέον πως κάτι δεν πάει καλά στο… Βασίλειο της Δανιμαρκίας!!!

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Στάθης Καραμαλίκης): Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος, Λιβέρης, Μούστα, Γουσέτης (86′ Ζελέκου), Μακρής, Νικολακόπουλος, Νικολίτσας (65′ Μεταξάς), Τρούμπουλος, Σίλβα, Παπανικόπουλος (65′ Στεργίου).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τίμος Καβακάς): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Ανδρέου, Χειρίτραντας, Χιντζίδης, Νινίκας, Πογοσιάν (57′ Μελετίδης), Μπαλλάς (78′ Μπαλτάς), Ζυγκερίδης (78′ Καρακώστας), Ροχάνο.

H ΦΩΤΟ από φίλο της Αναγέννησης που βρέθηκε στο γήπεδο της Ζακύνθο τη στιγμή των πανηγυρισμών για την ισοφάριση του αγώνα με τον Μπαλλά