Το θρίλερ με το λάθος των διαιτητών που παρολίγο να στοιχίσει στην ΑΣΑ (video)

Ο αγώνας της Αναγέννησης στη Ζάκυνθο θα μείνει αξέχαστος όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο από τις επιδόσεις των διαιτητών, αλλά και μετά το τέλος του!

Δημοσιοποιούμε σήμερα ένα πραγματικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε την επομένη της αναμέτρησης και συγκεκριμένα από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις 4 το απόγευμα, το οποίο είχε τελικά αίσια κατάληξη για τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά θα μπορούσε να στοιχίσει την απώλεια του παιχνιδιού, αλλά τρεις ακόμη βαθμούς!!!

Ένα λάθος του πρώτου βοηθού Σωτήρη Δρίβηλα από την Αχαϊα στην αναγραφή των αριθμών των ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης που εισήλθαν ως αλλαγή στο 78′ της αναμέτρησης, παραποίησε την πραγματικότητα και θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν τον αγώνα στα “χαρτιά” μέσω ένστασης.

Τι ακριβώς συνέβη; Παραθέτουμε όλο το ιστορικό.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γενικός Διευθυντής της Αναγέννησης Γιώργος Μπέζας στα γραφεία της ομάδας μπήκε στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΠΟ για να διαβάσει – όπως το συνηθίζει μετά απο κάθε ματς – το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής.

Με προσεκτική ανάγνωση διαπίστωσε έκπληκτος ότι στις αλλαγές που έκανε η ομάδα στο 78′, αναγράφονταν ότι στη θέση του Μπαλλά, εισήλθε ο Δημητριάδης με το Νο10 κι όχι ο Μπαλτάς με το Νο 19 πράγμα που σήμαινε, ότι η Αναγέννηση έπαιζε με έναν κι όχι με δύο μικρούς όπως ορίζει ο κανονισμός!!!

H ώρα της αλλαγής. Ο Δρίβηλας με… μελάνι που ατονεί, κάνει λάθος και αντί για Νο19 γράφει Νο10! Ευτυχώς η στιγμή καταγράφηκε με βίντεο από την εξέδρα αλλιώς θα μας έβγαζαν όλους… τρελούς!!!

Αυτή η παραποίηση των γεγονότων που θα μπορούσε να επιφέρει την τιμωρία της ομάδας,  πέρα από την αγανάκτηση προκάλεσε συναγερμό κι αμέσως ο Μπέζας αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδημητρίου αναζήτησε και εντόπισε τηλεφωνικά τον διαιτητή Χαράλαμπο Πετρόπουλο και τον παρατηρητή διαιτησίας!

Στη συνομιλία του με τον διαιτητή και στην απαίτηση της Αναγέννησης να διορθώσει το λάθος, η κατάσταση άρχισε να μπερδεύεται, αφού ο ρέφερι τον παρέπεμψε στον πρώτο βοηθό (Δριβήλας) που σημείωνε τις αλλαγές ενώ την ίδια ώρα στη Ζάκυνθο κάποια ραδιόφωνα άρχισαν να μεταδίδουν ήδη πως η ομάδα τους έχει ήδη πάρει το παιχνίδι και ετοιμάζονταν να καταθέσει ένσταση (εντός 48ωρου)!!!

Η Αναγέννηση, δηλαδή, κλήθηκε να αποδείξει ότι δεν είναι “ελέφαντας” και με συναισθήματα οργής αλλά και ψυχραιμίας, ξεκίνησε η έρευνα για φωτογραφίες και βίντεο που αποδείκνυαν ότι όντως στον αγώνα εισήλθε μικρός (Μπαλτάς) κι όχι μεγάλος (Δημητριάδης)!

Έλα όμως που κάμερες και στιγμιότυπα δεν υπήρχαν στο εν λόγω παιχνίδι (γιατί άραγε;) μ’ αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας αγώνας δρόμου ώστε να βρεθεί κάποιο βίντεο φίλων της Αναγέννησης που ήταν στο γήπεδο, την ώρα των αλλαγών, πράγμα που φαινόταν από απίθανο έως αδύνατο!

Ποιος να μαγνητοσκοπούσε από την εξέδρα με το κινητό του τις αλλαγές; Κι όμως υπήρξε ένας και ήταν ο βετεράνος παίκτης κι ένθερμος οπαδός της ομάδας Βαγγέλης Πλακιάς που κατέγραψε το συμβάν όπου φαίνεται πεντακάθαρα (βλέπε το βίντεο) ότι ο Μπαλτάς με το Νο19 είναι που παίρνει τη θέση του Μπαλλά στο 78′ κι όχι ο Δημητριάδης με το Νο10 όπως ψευδώς έγραψε ο βοηθός!!! Άρα η Αναγέννηση ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο μικρούς (Μπαλτάς και Νινίκας) όπως ορίζει ο κανονισμός!

Το βίντεο εστάλη αμέσως τόσο στον διαιτητή Πετρόπουλο, όσο και στον παρατηρητή διαιτησίας και στη συνέχεια ο πρώτος αφού διαπίστωσε ότι το θέμα θα έπαιρνε πανελλήνιες διαστάσεις, έκανε συμπληρωματική έκθεση ώστε να διορθώσει το λάθος πράγμα που συνέβη και το θρίλερ έλαβε τέλος!!!

Μάλιστα στη συνομιλία με τον Γιώργο Μπέζα που ακολούθησε, δικαιολόγησε τον βοηθό λέγοντας ότι μάλλον θα… ατόνησε το μελάνι στο σημειωματάριό του κι αντί να φαίνεται ο αριθμός 19 φαινόταν ο αριθμός 10!!!

Το “τρελό” της υπόθεσης είναι ότι λίγη ώρα μετά κι αφού είχε ήδη αναγραφεί στο σύστημα της ΕΠΟ η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή, τηλεφώνησαν από τη Ζάκυνθο στα γραφεία της ομάδας και ενημέρωσαν ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να κάνουν ένσταση!

Το ταξίδι, λοιπόν, στη Ζάκυνθο, πέρα από τα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου με απίθανες διαιτητικές αποφάσεις, είχε και συνέχεια αλλά τελικά δεν στοίχισε.

Aν δεν διάβαζε ο Μπέζας τις λεπτομέρειες στο φύλλο αγώνα κι αν ο Πλακιάς δεν είχε το βίντεο, σήμερα θα… “τρέχαμε” από το λάθος (ανθρώπινο κι αυτό;) των διαιτητών!

Το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει είναι ότι στο… “Βασίλειο της Δανιμαρκίας” που ονομάζεται Ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις τα μάτια σου όχι δεκατέσσερα αλλά εκατόν τέσσερα και να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να βρεις χειροπιαστές αποδείξεις ότι δεν είσαι… ελέφαντας!!!

Θ.Κ.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο του Βαγγέλη Πλακιά με τις αλλαγές της Αναγέννησης στο 78′ που αποδεικνύουν ότι ο Μπαλτάς (νο19) πήρε τη θέση του Μπαλλά.