ΕΚΑΒ Καρδίτσας: Εκπαίδευση και ενημέρωση για την Ημέρα επανεκκίνησης της Καρδιάς (φωτο)

Ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες στην επανεκκίνηση καρδιάς και στη βασική υποστήριξη της ζωής πραγματοποιεί σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας ο Τομέας Καρδίτσας του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας επανεκκίνησης της Καρδιάς που έχει καθιερωθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Η ενημέρωση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιούν επίδειξη ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Με την επίδειξη, οι πολίτες μαθαίνουν την εφαρμογή του ΚΑΡΠΑ και κατανοούν ότι μπορούν να σώσουν μια ζωή. Παρακολουθούν επιδείξεις βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης από τους διασώστες.

Μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευση για την επανεκκίνηση της καρδιάς, όσοι συμμετέχουν στην κεντρική πλατεία στην εκπαιδευτική δράση, συνειδητοποιούν τη σημασία γνώσης αυτών των δεξιοτήτων, οι οποίες μπορούν να σώσουν τη ζωή κάποιου, όταν η καρδιά του καταρρέει. Με τη γνώση των πρακτικών, απομακρύνεται ο φόβος από τους πολίτες, ενώ όταν παρέχονται οι πρώτες βοήθειες κερδίζεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φθάσει η βοήθεια των ειδικών.