Έργα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης, που θα έπρεπε να τα διαθέτουμε νωρίτερα

Κυλούν τα έργα στον κυκλικό κόμβο της Ιτέας που όπως φαίνεται, δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί ώστε να προσφέρει βελτιώσεις στους οδικούς άξονες, αλλά και διευκόλυνση στους διερχόμενους οδηγούς.

Πρόκειται για έργα που εντάσσεται στην κατασκευή πέντε κυκλικών κόμβων από την Περιφέρεια και αφορά την Π.Ε. Καρδίτσας. Οι εργασίες είναι σχετικά διαρκείς με ροή, ενώ και στον υδατόπυργο αναμένουμε τον κόμβο που βρίσκεται στην ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας. Είναι έργα που ενδεχομένως να θεωρούνται αυτονόητα, αλλά έως σήμερα η πόλη και γενικά ο Νομός δεν τα διαθέτει.

Εφόσον γίνουν, θα διευκολυνθούμε στη μετακίνηση, αλλά και στην ίδια μας τη ζωή, διότι ορισμένα από αυτά τα σημεία κρύβουν κινδύνους, εμπόδια, που προκαλούν εδώ και χρόνια μια σχετική ασυνεννοησία μεταξύ των οδηγών, πεζών και ποδηλατών.

Οι απέναντι φωνές θα απαντούσαν πως τίποτα δεν είναι εύκολο στην κατασκευή του ως προς τη γραφειοκρατία πριν την εκτέλεσή τους. Ωστόσο, ο κυκλικός κόμβος είναι ένα σύνηθες έργο σε όλο τον κόσμο, και αν προεκτείνουμε τη συζήτηση και ρίξουμε μια ματιά στους… γείτονές μας, διαπιστώνουμε πως εκείνοι προχώρησαν σε αυτό τον τομέα.
Δ.Γ.