Πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη στην Καρδίτσα - κάλεσμα από ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με την ΕΛΜΕ Καρδίτσας να κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Σήμερα (21/10) το μεσημέρι, εκπρόσωποι των Διοικήσεων του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ σε συνέντευξη που έδωσαν απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση «ενάντια στην οξυμένη επίθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».
Ο κ. Αλέξης Φυτσιλής Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας δήλωσε ότι η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία, δεν συνέβη όμως και το ίδιο με την ΟΛΜΕ, καθώς στη συνέλευση των Προέδρων παρότι η πρόταση για απεργία έλαβε το 60%, το καταστατικό απαιτεί το 67%. Πολλές ΕΛΜΕ για να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας.

Υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοι βρίσκονται σε περίοδο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον των εκπαιδευτικών, με πειθαρχικά και διώξεις.

Από την πλευρά της η κ. Σόνια Κοζιου από τον ΣΕΠΕ κάλεσε σωματεία και τους συλλόγους των γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση. «Απαιτούμε 20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να καλυφθούν όλα τα κενά, 9μηνη άδεια ανατροφής και στις αναπληρώτριες, να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Λέμε όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την αξιολόγηση και να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών» σημείωσε αναφερόμενη στο πλαίσιο των αιτημάτων.

Βασικές αιχμές της απεργιακής μας κινητοποίησης όπως ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Καρδίτσας είναι:
– Να σταματήσουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση. «Κατω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγώνες και την απεργία, να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις για αργίες/ απολύσεις» σημειώνει η ΕΛΜΕ.
-Να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία. να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα την αξιολόγηση,

-Οι όροι διαβίωσης και επιβίωσης των χιλιάδων συναδέλφων/ισσών μας που υποβαθμίζονται καθημερινά από την πολιτική της κυβέρνησης. Η πραγματική μείωση των μισθών λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της φοροληστείας, των πολεμικών δαπανών κλπ, οι αυξήσεις κοροϊδία που υπόσχεται η κυβέρνηση, η μη καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

-Η διεκδίκηση των όρων μόρφωσης των μαθητ(ρι)ών μας, μετά και την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, με τα χιλιάδες κενά που παραμένουν ακόμα στα σχολεία, τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα των σχολικών υποδομών και κτηρίων, κλπ