Στον Κουρέτα ο Τσιάρας για την ιχνηλάτηση της ευλογιάς και τον περιορισμό της

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο και συναντάται με τον εορτάζοντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις περιφέρειας και υπουργείου για την ιχνηλάτηση του κρούσματος ευλογιάς που εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στα κανάλια Μαγνησίας και τον περιορισμό της διάδοσής της.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τις άμεσες ενέργειες που ανέλαβε η περιφέρεια και μέσω διαδραστικών χαρτών συμφώνησαν για τις ζώνες επιτήρησης, έχοντας και την πρόσφατη εμπειρία αντιμετώπισης των κρουσμάτων πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Και οι δύο σε δηλώσεις τους αναφερθήκαν στη σημασία να περιοριστεί στο ελάχιστο η ζημιά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, κτηνοτρόφων, τυροκόμων, κτηνιατρικών υπηρεσιών κλπ καθώς οι κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται αυτή την περίοδο στη φάση της αναπαραγωγής των προβάτων και το πλήγμα μπορεί να είναι καταστροφικό αν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα.