Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση εισέρχεται το έργο των παρεμβάσεων καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Πάμισου, το οποίο προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Μουζακίου.
Στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την επικείμενη δημοπράτηση του έργου το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή ζαρζανέτ σε διάφορα σημεία του ποταμού.
Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» και το «Ράδιο Θεσσαλία», ο κ. Στάθης ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη για εργασίες συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ με σκοπό τον καθαρισμό σε όλο το μήκος του Παμίσου, ωστόσο το Υπουργείο έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. «Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι κρίσιμες. Διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδότηση, είναι ένας συνεχής αγώνας», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο για την αποκατάσταση των αναχωμάτων του Ποταμού Παμίσου, στη θέση «Νέα Σφαγεία» Μουζακίου.
Το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Μουζακίου επισκέφθηκε το σημείο συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ.Κώστα Τέλιο και τον Πρόεδρο Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά, με σκοπό να επιβλέψουν τις εργασίες.
«Η αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων στο συγκεκριμένο σημείο είναι ζωτικής σημασίας, αφού στοχεύει στη μετρίαση των πλημμυρικών φαινομένων και στην ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ.Κουρέτα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Τέλιο που μας βοηθούν να κατασκευάζουμε απαραίτητα έργα ώστε να ενισχύσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μουζακίου» ανέφερε.