Στην Καρδίτσα θα κομιστεί την Κυριακή 11 Μαΐου η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου για προσκύνηση και αγιασμό του χριστεπώνυμου πλήθους.
Την Τίμια Ζώνη θα προσκομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, στις 6:30 το απόγευμα έναντι του ξενοδοχείου “Άρνη”. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος θα υποδεχτεί αρχικά το ιερό Κειμήλιο και ακολούθως ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια μαζί με τον κλήρο και τον λαό θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.
Η Τίμια Ζώνη θα παραμείνει έως 15 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό ο οποίος θα είναι ανοικτός καθημερινά από 7:00΄π.μ. έως 2:00΄π.μ. και θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και άλλες ιερές Ακολουθίες.
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/4), ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος χαρακτήρισε πολύ σπουδαίο το γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη και τον Νομό Καρδίτσας.
Παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Τσιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κων/νου Τέλιου του Αστυνομικού Διευθυντή Απόστολου Περιστέρη, του Διοικητή Ασφαλείας Σωτήρης Τσακανίκα, του Διοικητή της Τροχαίας Σωκράτη Μαυρογιώργου, του Διοικητή του ΚΕΣΝ Συνταγματάρχη Στ. Γαρίτου και του Πρωτοσύγκελου Αμφιλόχιου Παπανδρέου, ο κ. Τιμόθεος ανέφερε μεταξύ άλλων:« Με πολύ ευλάβεια παρακαλέσαμε τον Καθηγούμενο Εφραίμ και την Αδελφότητα και αποφάσισαν να μεταφέρουν στην πόλη μας το ιερό θησαύρισμα. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο και μοναδικό. Θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι μας ώστε να μπορούν προσέλθουν οι προσκυνητές με ασφάλεια και να φυλαχτεί στον Ι. Ναό».
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους τους Χριστιανούς να υποδεχόμαστε την Αγία Ζώνη. «Είναι ένα μοναδικό θρησκευτικό κειμήλιο. Ο Σεβασμιώτατος με όλες του τις κινήσεις αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους που αγαπούν την περιοχή» είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Τελιος έκανε λόγο για μια σπουδαία πρωτοβουλία της Ι. Μητρόπολης, στην οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας στέκεται αρωγός. Ευχαρίστησε την Ι. Μονή Βατοπαιδίου και τον κ. Τιμόθεο και ευχήθηκε «η παρουσία της Τίμιας Ζώνης να γεμίσει τις καρδιές όλων μας με ειρήνη, πίστη και πνευματική δύναμη ειδικά για το Νομό μας που έχει πληγεί».
Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Περιστέρης δήλωσε: «Σαν Διεύθυνση θα προσπαθήσουμε για την ευταξία για όσο χρονικό διάστημα φιλοξενούμε το υπέροχο αυτό κειμήλιο της θρησκείας μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Ο Διοικητής του ΚΕΣΝ κ. Γαρίτος επισήμανε ότι ως φρουρά της Καρδίτσας θα γίνει ότι προβλέπεται, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον κ. Τιμόθεο.
Aκολούθησε σύσκεψη για την καλύτερη οργανωτικη προετοιμασία υποδοχής του Ιερού κειμηλίου.