Στην Καρδίτσα συναντώνται παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρουσιάσουν χορούς και παραδόσεις του τόπου τους στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών που διοργανώνει και φέτος ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ».
Η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών συμπληρώνει 32 χρόνια ζωντανής παρουσίας, συνεχίζοντας να δίνει βήμα στη δημιουργική έκφραση, τη συνεργασία και τη φαντασία των παιδιών.
Πρόκειται για μια πολιτιστική συνάντηση η οποία ανήκει στα Φεστιβάλ του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® (μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση, επίσημος Εταίρος και διαπιστευμένος από την Επιτροπή της UNESCO ανεκτίμητης Πολιτιστικής Κληρονομιάς). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καρδίτσας και ανάμεσα στα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν γκρουπ από την Πολωνία και από το Μαυροβούνιο.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2025
09:00 – 14:30: Εργαστήρια Υφαντικής για μικρούς & μεγάλους (Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας)
18:00: Βραδιά φιλίας με Ελλάδα – Πολωνία – Μαυροβούνιο στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2025
09:00 – 14:30!Εργαστήρια Υφαντικής για μικρούς & μεγάλους (Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας)
20:30 – 22:30: Μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Ν. Πλαστήρα
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΪΟΥ 2025
09:00 – 14:30: Εργαστήρια Υφαντικής για μικρούς & μεγάλους (Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας)
20:30 – 22:30: Μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Ν. Πλαστήρα
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2025
11:00 – 13:00: Μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Ν. Πλαστήρα – Ημέρα αφιερωμένη στις τοπικές παραδόσεις.