Η οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων στο Νομό Καρδίτσας, μετά από μια τριετία δυσκολιών και πλημμυρικών καταστροφών, μειώθηκε κατά 60%, με τη δυσοίωνη αυτή πραγματικότητα να είναι δικαιολογημένα υψηλά στις συζητήσεις μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου.
Είναι γεγονός που δεν μπορούμε και ούτε πρέπει να το αποφεύγουμε να το κοιτάμε κατάματα, σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για ευνοϊκότερες συνθήκες σε όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, χωρίς ουδεμία εξαίρεση.
Το πλήγμα των πλημμυρών αφορά έμμεσα και επαγγελματίες που δεν αντίκρισαν νερό στους εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεών τους.
Ωστόσο μακροπρόθεσμα οι συνέπειες αποτυπώνονται και σε αυτές, μέσα από «δύσκολα» στοιχεία για την περιοχή μας. Προκύπτουν εξίσου κλάδοι στους οποίους η απώλεια δεν ήταν εξ αρχής διακριτή από τις πλημμύρες.
Μια τέτοια ομάδα επαγγελματιών είναι οι γεωπόνοι του Νομού που αντιμετωπίζουν οφειλές, για τις οποίες δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα και του πρώην προέδρου του ΕΒΕ, Κωνσταντίνου Ψημμένου, προς τον νυν Πρόεδρο Κ. Ζυγογιάννη ότι προτεραιότητα είναι η προσοχή στα νέα παιδιά, στους νέους επαγγελματίες που περνούν σήμερα το κατώφλι του επιχειρείν.
Βέβαια, ο κ. Ψημμένος δεν παρέλειψε να συνεχάρη τον κ. Ζυγογιάννη για την επανεκλογή του, αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή του σχετικά με την έως τώρα πορεία του Επιμελητηρίου κατά την θητεία του.
Δ.Γ.