Λίγες ημέρες πέρασαν από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και του εκπροσώπου της αναδόχου Εταιρείας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κώστα Τέλιου, του Δημάρχου Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου και του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Χρήστου Σταμούλη και ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την εκτέλεση του μεγάλου οδικού έργου «Βραγκιανά – Ρόγκια – Όρια Νομού προς Κέδρα Δήμου Αγράφων», συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για έναν δρόμο 6,2 χιλιομέτρων ο οποίος θα ασφαλτοστρωθεί κάνοντας ευκολότερη τη διέλευση των αυτοκινήτων αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα τους μήνες που οι έντονες βροχοπτώσεις τον έκαναν μέχρι πρότινος απροσπέλαστο.
Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, καθώς είναι ένας δρόμος που καλύπτει καθημερινές ανάγκες των κτηνοτρόφων, των κατοίκων, μαθητών, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Στοχεύει όπως ήδη αναφέρθηκε, στη βελτίωση της οδικής διασύνδεσης περιοχής-οικισμών Αγράφων, στη Διαπεριφερειακή οδό που συνδέει το Δήμο Αργιθέας με το Δήμο Αγράφων Στερεάς Ελλάδας, με άρση της επικινδυνότητας και της μη δυνατότητας διέλευσης που καταγράφονται κατά χρονικές περιόδους.
«Πρόκειται για ένα κομβικό άλμα προς την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής μας, καρπός της στενής συνεργασίας Δήμου Αργιθέας, Δήμου Αγράφων και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Αργιθέα αλλάζει. Τα καλυτέρα έπονται!» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Αργιθεας Θανάσης Καραγιώργος.










