Στο μπλόκο του Ε65 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το μπλόκο της Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65 επισκέφθηκε χθες ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος. Τον κ. Σακελλαρίδη υποδέχτηκε ο Πρόεδορς της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλας ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών και τη διάθεσή τους να παλέψουν μέχρι τέλους.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε:

“Ήρθαμε σήμερα εδώ στο μπλόκο του Ε65 στην Καρδίτσα με αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς για να εκφράσουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου. Τα μπλόκα, τα οποία πυκνώνουν σε όλη την Ελλάδα και ισχυροποιούνται, είναι τα μπλόκα τα οποία απαντάνε στην πραγματική ανάγκη αυτού του κόσμου, στην αγωνία αυτού του κόσμου, στα υπαρξιακά προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αυτό το οποίο η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει είναι ότι είναι ένας αγώνας, ο οποίος εκφράζει μια πραγματική αγωνία για να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή, για να συνεχίσει να στηρίζεται το εισόδημα του κόσμου στην περιφέρεια. Όλο αυτόν τον καιρό ακούμε τα σκάνδαλα, ακούμε όλη αυτή την βρώμα και δυσωδία, η οποία προκύπτει από τη Βουλή, από την Εξεταστική Επιτροπή για τους «φραπέδες», για τις πόρσε, για τα λαχεία. Ο πραγματικός αγροτικός κόσμος είναι ο κόσμος, ο οποίος δίνει κάθε μέρα αυτή τη μάχη με τις χαμηλές τιμές που είναι αναγκασμένος να πουλάει τα προϊόντα του και να τα βρίσκουν τα νοικοκυριά στα σούπερ μάρκετ σε ακριβές τιμές.

Είναι αυτός ο κόσμος, ο οποίος δίνει τη μάχη με τα υψηλά κόστη παραγωγής, της ενέργειας, του πετρελαίου, των αγροεφοδίων. Είναι αυτός ο κόσμος ο οποίος δίνει τη μάχη χωρίς ρευστότητα, με πολύ μεγάλη υπερχρέωση για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή στη χώρα μας. Αυτή η αγροτική παραγωγή είναι τα τρόφιμα, τα οποία τρώμε όλοι εμείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, η ποιότητα, το κόστος, το οποίο μετακυλίεται στην πραγματικότητα στους Έλληνες και στις Ελληνίδες καταναλωτές και καταναλώτριες. Αυτός ο αγώνας είναι ένας δίκαιος αγώνας, είμαστε στο πλευρό τους, καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να τον πτοήσει, δεν μπορεί να κολλήσει, να ακουμπήσει πάνω του καμία συκοφαντία και καλά θα κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σκύψει τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και να αφήσει στην άκρη τις συκοφαντίες και όλα αυτά τα οποία έχει στο μυαλό της να κάνει”.