Κ. Τζέλλας: «ζητούν νέα αναδιάταξη των τρακτέρ στο μπλόκο για τη διέλευση οχημάτων» - απαγορευτικό από την εταιρεία διαχείρισης

«Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διευκολύνουμε τον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει συνεχώς εμπόδια» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ *Τσιούτρας: Όταν γίνονται πολύωρες εργασίες σε αυτοκινητόδρομους, δεν κλείνουν επί σειρά χιλιομέτρων όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας με κώνους και αφήνεται ανοιχτή μόνο μία;

Δεν επιτρέπεται η διελευση των οχημάτων μέσα από το μπλόκο των αγροτών στον Ε65, ούτε έστω η κίνηση των οχημάτων μέχρι την έξοδο προς Καρδίτσα που κατεβαίνει στον κυκλικό κόμβο, καθώς δεν δίνει την άδεια η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου.

Πιο αναλυτικα,σε νέα αναδιάταξη των τρακτέρ θα πρέπει να προχωρήσουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε-65, προκειμένου να μπορούν να κατεβαίνουν κανονικά από την εξοδο στον κόμβο της Καρδίτσας όσοι έρχονται στην περιοχή από την πλευρά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, οι αγρότες είχαν παρατάξει ήδη τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος, αφήνοντας μιάμιση λωρίδα ελεύθερη σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας για να διευκολύνουν τους εκδρομείς των εορτών. Σήμερα (23/12) το μεσημέρι ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι πρέπει να υπάρχουν δύο λωρίδες ελεύθερες.

«Θα μπορούσαν να το έχουν πει νωρίτερα. Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διευκολύνουμε τον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει συνεχώς εμπόδια. Όταν είχε γίνει η πλημμύρα του Ντάνιελ, από την Ιτέα μέχρι και τη Ματαράγκα περνούσαμε με αυτοκίνητα σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και μάλιστα χωρίς προστατευτικές μπάρες στην άκρη του δρόμου.
Τότε δεν ήταν επικίνδυνο; Τώρα δεν μπορούν να περάσουν τα οχήματα με 1,5 λωρίδα ανοιχτή;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στο μπλόκο παρουσία με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε επίσης οι αγρότες μπορούν να προχωρησουν σε ανδιάταξη των τρακτέρ ώστε στο ρεύμα από Αθήνα προς Καρδίτσα να μπορούν οι οδηγοί να φθάνουν μέχρι την έξοδο της Καρδίτσας και να κατεβαίνουν κανονικά στον κόμβο. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου δεν συναινεί στη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου αν δεν απομακρυνθούν ολα τα τρακτέρ μέχρι κάτω στην εξοδο του κόμβου, δήλωσε στον Νέο Αγώνα ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας. Αυτό συνέχισε είναι αδύνατο να γίνει. Πρόσθεσε ότι έτσι όπως είναι τοποθετημενα τα αγροτικά οχήματα, θα μπορούσε να επιτρέπει η διέλευση των οχημάτων. “Τώρα τίθεται θέμα ασφαλείας. Όταν γίνονται πολύωρες εργασίες σε αυτοκινητόδρομους, δεν κλείνουν επί σειρά χιλιομέτρων όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας με κώνους και αφήνεται ανοιχτή μόνο μία;” διερωτήθηκε.