Λίγες ημέρες μετά την απώλεια του Τζώνη Παππά, άλλος ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης έφυγε από τη ζωή.
Ο λόγος για τον Γιάννη Μπαξεβάνο που σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή και πήρε θέση για την… ενδεκάδα της Αναγέννησης στον ουρανό!
Η ομάδα της Καρδίτσας είναι τόσο παλιά που την έχουν αγαπήσει και υπηρετήσει γενιές και γενιές φιλάθλων και είναι αναπόφευκτο κάποιοι της πολύ παλιάς φρουράς να φεύγουν από κοντά μας.
Ο Γιάννης Μπαξεβάνος ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα 16 χρόνια του τη δεκαετία του ’60.
Ενσωματώθηκε στην Αναγέννηση και έζησε όλη τη διαδρομή της εκείνη την περίοδο πανηγυρίζοντας και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας το 1962. Ηταν τότε που έγινε η αναδιάρθρωση και οι “κιτρινόμαυροι” ενώ θα μπορούσαν με το παλιό σύστημα να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην Α’ Εθνική ως πρωταθλητές της Θεσσαλίας, έπαιξαν τελικά στη Β’ που τότε θεσπίστηκε ως κατηγορία.
Η κηδεία του έγινε στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιάννη Μπαξεβάνου εξέδωσαν και οι Παλαίμαχοι της Αναγέννησης:
«Ακόμα ένας παλαίμαχος έφυγε για το μακρινό και τελευταίο του ταξίδι. Μια ακόμα απώλεια!
Ο Γιάννης Μπαξεβάνος, παλιός ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας, έφυγε χτες Δευτέρα (19/01/26), σε ηλικία 89 ετών.
Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε στα 16 – 17 του χρόνια, τη δεκαετία του 60. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν πολύ μεγάλη. Ακόμα και την εποχή που ήταν φαντάρος, έπαιρνε άδειες για να έρθει να παίξει με την Αναγέννηση. Μέχρι και τώρα, σε μεγάλη ηλικία, έδινε το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις των παλαιμάχων.
Ο Γιάννης είχε τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Οι γιοι του Ευθύμιος και Αντώνης βρίσκονται στο εξωτερικό και μόνο η κόρη του, Ευαγγελία, είναι στην Καρδίτσα.
Όλοι οι παλαίμαχοι εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του! Ο Θεός να τον αναπαύσει»!















