Yπάρχει υδατικό έλλειμμα στο Θεσσαλικό κάμπο της τάξης των 450 εκατομ. κ.μ. ετησίως και αυτό θα πρέπει να καλυφθεί και με τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο όπως προβλέπει και το ΣΔΛΑΠ για το υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα στα πλαίσια του 3ου προσυνεδρίου της ΝΔ.

«Υπάρχει μια ακόμη προσφυγή στο ΣτΕ την οποία πιστεύω θα ξεπεράσουμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σε πάνελ το οποίο συντόνιζε η δημοσιογράφος της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» Ράνια Αλεξίου και στο οποίο συμμετείχαν αγρότης, επιχειρηματίες και startuper.

Μετά την ομιλία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, ακολούθησε το δεύτερο μέρος με τη συζήτηση του πρωθυπουργό, με την CEO της νεοφυούς επιχείρησης simpler, Ράνια Λάμπρου, τον αγρότη Γιώργο Ρωμανόπουλο, τον επιχειρηματία Ευάγγελο Γκάγκο και τον μηχανικό συστημάτων πληροφορικής, Αλέξανδρο Φίδη.

«Θέλω να σας πως είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας στη Λάρισα και να σας πως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εντυπωσιακή συμμετοχή στο δρόμο για το 16ο συνέδριο του κόμματος μας. Επιλέγουμε να μιλήσουμε για τη δυνατή οικονομία και την δυνατή Ελλάδα από τη Θεσσαλία. Μία περιφέρεια που έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά μπορεί να κάνει άλματα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας πως η ανεργία στη Θεσσαλία είναι κάτω από το μέσο όρο.

«Εκτός από τον πρωτογενή τομέα η Θεσσαλία, έχει πολλές προκλήσεις μπροστά της. Είναι μια περιφέρεια η οποία μπορεί να μετατραπεί σε σημαντικό κέντρο logistics και μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη προσφέρει», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα πρέπει να μετατραπεί σε στήριξη προς την κοινωνία.

«Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκη αναφέροντας τα έργα που προχωρούν μετά την κακοκαιρία Daniel για την θωράκιση της περιοχής, αλλά και πλήθος οδικών έργων που συνεχίζονται, «μπορούμε να τα κάνουμε», σημείωσε με νόημα καταλήγοντας πως στο δρόμο πως τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα πορευθεί με το τρίπτυχο «ισχυρή οικονομία, δυνατή Ελλάδα, δυνατή Νέα Δημοκρατία».

Αχελώος

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ζήτημα του Αχελώου, σημειώνοντας ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης «το ζήτημα να μπει μπροστά» για τη μεταφορά νερού προς τη Θεσσαλία. «Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης κι έχουμε μία σημαντική απόφαση από το ΣτΕ κι αυτό προβλέπει και το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής της Θεσσαλίας. Μας λείπουν 450 εκατ. νερό στη Θεσσαλία…».

Ανέφερε ότι η Δυτική Ελλάδα έχει πλεόνασμα και σύμφωνα και με τους επιστήμονες θα πρέπει να μεταφερθεί το νερό προς τη Θεσσαλία που το έχει ανάγκη. «Θα ξαναβάλουμε μπροστά αυτό το έργο, κάποια κομμάτια είναι έτοιμα, κάποια πρέπει να γίνουν και να ολοκληρωθούν».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο σχεδιασμός για το υδατικό θα πρέπει να είναι με ορίζοντα όχι τις εκλογές αλλά μακροχρόνιος και να μην βασιζόμαστε στο ότι φέτος είχαμε βροχερό χειμώνα.