Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης μέσα από τους οποίους θα προκύψει και ο νέος πρύτανης του ιδρύματος.
Πρώτος σε σειρά ψήφων εκλέχθηκε ο νυν πρύτανης Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ενώ δεύτερη κατά σειρά εκλογής έρχεται η Ιωάννα Λαλιώτου.

Εισιτήριο για το Συμβούλιο Διοίκησης έλαβαν, οι: Μπιλλίνης Χαράλαμπος Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και νυν Πρύτανης, Γερογιάννης Βασίλειος Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογίας, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Καραμάνος Σπυρίδωνας, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Λαλιώτου Ιωάννα, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και Μπάγκος Παντελεήμονας, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Με αφορμή τα αποτελέσματα, ο κ. Μπιλλίνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους για τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν.
Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά μια σαφή εντολή για συνέχιση της πορείας σταθερότητας, θεσμικής θωράκισης και ουσιαστικού μετασχηματισμού του ιδρύματος.
Η εκλογή τριών μελών που συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού συμβουλίου διοίκησης, το οποίο θα μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο κρίσιμο βήμα, την ανάδειξη των εξωτερικών μελών.
Με πλήρη σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που αυτό παρέχει, διασφαλίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης αποτρέποντας φαινόμενα ακυβερνησίας που στο παρελθόν καθυστέρησαν την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Συνεχίζουμε με ευθύνη, σοβαρότητα και προσήλωση στο έργο που έχουμε ξεκινήσει για την ενίσχυση της ποιότητας, της διεθνοποίησης, της καινοτομίας και της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την κοινωνία και την οικονομία.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρά μπροστά με σταθερότητα, συνεργασία και ξεκάθαρο προσανατολισμό στο μέλλον».