Έξι χρόνια συμπληρώνονται από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» που έγραψε μια από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία του τόπου μας, πριν έρθει η δεύτερη και μεγαλύτερη καταστροφή του «Ντάνιελ» τρία χρόνια αργότερα. Οι εικόνες που χαράχθηκαν βιαίως στη μνήμη των Καρδιτσιωτών επανέρχονται κάθε φορά που η αλλαγή του καιρού φέρνει επικίνδυνα φαινόμενα, έστω και έντονες καταιγίδες.
Είναι μονόδρομος η κατάρτιση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδίου, με μια σειρά έργων θωράκισης της περιοχής που να ξεκινούν από τις ορεινές – ημιορεινές περιοχές και να φθάνουν μέχρι τα καταληκτικά σημεία του κάμπου. Τρίτη καταστροφή ο τόπος δεν αντέχει να τη σηκώσει.
Ως τοπική κοινωνία απαιτείται να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων εκείνων των ουσιαστικών έργων (ορεινής υδρονομίας, φράγματα πολλαπλού σκοπού κλπ) που θα θωρακίσουν τον τόπο από πλημμυρικά φαινόμενα το φθινόπωρο και το χειμώνα, ενώ παράλληλα θα επιλύουν το υδατικό πρόβλημα, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι κυρίως στην άρδευση….
Κ.Π.














