«Οι ζημιές που σημειώθηκαν στη μελισσοκομία με τις κατεστραμμένες ή άφαντες μελισσοκυψέλες είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τις αιτήσεις αποζημίωσης, που κατατέθηκαν στον ΕΛΓΑ, 34.000 μελισσοκυψέλες έχουν παρασυρθεί από τα νερά των ποταμών που πλημμύρισαν. Αναφορικά με την αποζημίωση, η κυβερνητική διάθεση για να καλυφθούν οι απώλειες υπάρχει, απομένει να τη δούμε και στην πράξη».

Αυτά δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), Βασίλης Ντούρας, ο οποίος προσδιόρισε το επίκεντρο της ζημιάς στην Καρδίτσα. «Μέχρι και από Πελοπόννησο είχαν φέρει κάποιοι μελισσοκόμοι τις κυψέλες τους, προσδοκώντας το μέλι από τα πεύκα της περιοχής. Η κακοκαιρία κατέστρεψε τόσο τα μελίσσια, όσο και το εισόδημα των μελισσοκόμων.

Σε μια εποχή, όπου ο κλάδος της μελισσοκομίας είχε ήδη πληγεί από περιορισμό μετακινήσεων λόγω Covid-19 (μέχρι τον Μάη), από μειωμένη παραγωγή λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και από απώλεια εισοδήματος λόγω μείωσης του τουρισμού στην Ελλάδα –και, άρα, της ζήτησης μελισσοκομικών προϊόντων– ήρθε και ο ‘‘Ιανός’’ και μας αποτελείωσε».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»