Αντιμέτωποι με την επιβολή διοικητικού προστίμου θα είναι ιδιοκτήτεςζώων που προκαλούναγροτικές φθορές. Με διάταξη που έχει περιληφθείστο νομοσχέδιο τουυπουργείου Προστασίαςτου Πολίτη, προβλέπεταιότι θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο είτε από τιςαρμόδιες υπηρεσίες τηςΕλληνικής Αστυνομίαςείτε από τις ΔιευθύνσειςΑγροτικής Οικονομίας καιΚτηνιατρικής των κατά τόπους περιφερειών.
Τα πρόστιμαΣύμφωνα με τη διάταξητο ύψος του διοικητικούπροστίμου διαμορφώνεταιως εξής:
α) Στην περίπτωση κατάτην οποία ο ιδιοκτήτης τωνζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα γιαπρώτη φορά, επιβάλλεταιδιοικητικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.
β) Στην περίπτωση κατάτην οποία ο ιδιοκτήτης τωνζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα γιαδεύτερη φορά, επιβάλλεταιδιοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ.
γ) Στην περίπτωση κατάτην οποία ο ιδιοκτήτης τωνζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα γιατρίτη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων(1.000) ευρώ.
δ) Για κάθε επόμενη περίπτωση πλέον της τρίτηςφοράς το διοικητικό πρόστιμο διπλασιάζεται.
Ο ιδιοκτήτης των ζώωνενημερώνεται για την παράβαση και την επιβολήπροστίμου που του επεβλήθη με συστημένη επιστολή, οφείλει δε ναεξοφλήσει το πρόστιμοεντός πέντε (5) εργασίμωνημερών από την ημερομηνία παραλαβής της. Σε περίπτωση κατά την οποία τοπρόστιμο δεν εξοφληθεί, το ποσό βεβαιώνεται απότην κατά τόπον αρμόδιαΔημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).














