Σε συνάντηση καλούν την κυβέρνηση οι αγρότες από τα μπλόκα ζητώντας ουσιαστικές λύσεις επί των αιτημάτων τους. Εντείνοντας την πίεσή τους, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ταυτόχρονο καθημερινό κλείσιμο κεντρικών δρόμων σε όλη τη χώρα, ανά τα τακτικά χρονικά διαστήματα.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι αγρότες την Κυριακή στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, ύστερα από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες καλούν την κυβέρνηση σε συνάντηση που να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, επί των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Όπως τονίστηκε, το κυβερνητικό επιτελείο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν η συνάντηση θα γίνει με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο υπουργών.

Αποφασίστηκε ακόμα η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων που ήδη υπάρχουν σε όλη τη χώρα, αλλά και να στηθούν νέα, ενώ θα γίνει εντός της εβδομάδας προσφυγή στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα των χαμηλών τιμών στο βαμβάκι σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Παράλληλα, εξέφρασαν ομόφωνα την καταδίκη τους στις πρωτοφανείς διώξεις αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας που στέλνονται σε δίκη την 1η Μαρτίου.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας, που είναι ήδη γνωστό στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» είπε τόνισαν εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά τη σύσκεψη.