Στο 13ο παιχνίδι της σεζόν ο ΑΣ Καρδίτσας γνώρισε την ήττα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής Κατηγορίας!

Στο εξ αναβολής παιχνίδι που έδωσε προχθες στην Καβάλα δεν κατόρθωσε να γυρίσει με το “ροζ φύλλο” αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι που παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί φέτος και συγκροτούν μία από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες του πρωταθλήματος επικράτησαν με σκορ 86-78.

Το παιχνίδι ήταν βεβαίως αμφίρροπο με τους “κυανόλευκους” μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά στο τέλος η Καβάλα με καλύτερες επιλογές, περισσότερο ενθουσιασμό και λόγω έδρας κατόρθωσε να πάρει και να κρατήσει το προβάδισμα μαζί και τη νίκη.

Φυσικά, όχι μόνο δεν έρχεται η καταστροφή για τον ΑΣΚ με την ήττα αυτή, αλλά ίσα ίσα τον συσπειρώνει ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια αφού καταδεικνύεται και στην πράξη πως τίποτα δεν είναι εύκολο για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμού.

Απέναντί του συναντά συνεχώς αντιπάλους που πέρα από τη δική τους διάκριση έχουν κι ένα επιπλέον κίνητρο κάθε φορά, για να κερδίσουν τον πρωτοπόρο…

Συνεχίζει, λοιπόν, ακάθεκτος και παρά την ήττα έχει περάσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού η μέχρι τώρα πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετική.

ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ο αγώνας με την Καβάλα ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού και στον ΑΣΚ απομένει μία ακόμη εκκρεμότητα, ένα ακόμη παιχνίδι που αν το κερδίσει θα παραμείνει πρώτος αυξάνοντας την διαφορά από τον Τρίτωνα με τον οποίο κατά πως φαίνεται (με τα μέχρι τώρα αγωνιστικά και βαθμολογικά δεδομένα) θα γίνει η μεγάλη θέση για την κατάκτηση της πρωτιάς που δίνει απευθείας άνοδο στη basket league.

Αύριο οι “κυανόλευκοι” του Δημήτρη Λιόγα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν “ανάσες” καθώς το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου περιλαμβάνει το αγωνιστικό τους ρεπό.

Την προσεχή Τετάρτη έχουν και την τελευταία εκκρεμότητα από τα εξ αναβολής καθώς αγωνίζονται στην Αθήνα με τον Αμύντα. Το παιχνίδι αυτό είχε αναβληθεί λόγω του “Διομήδη” και της χιονόπτωσης που έπληξε την πρωτεύουσα με τους Αθηναίους να ζητούν αναβολή λόγω αδυναμίας να προσέλθουν στις καθημερινές προπονήσεις τους. Το επόμενο ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί στο νέο κλειστό της Καρδίτσας το Αγρίνιο.