Τη μόνιμη έκθεση γενικών πυροσβεστικών υλικών (μουσειακού χαρακτήρα) στο αίθριο του 1ου ορόφου του κτιρίου στη Νέα Αγορά Καρδίτσας επισκέφθηκαν οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρία με την Υποδιευθύντριά τους κ. Νάνσυ Τραγούδα.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν με σχολαστικότητα στα διάφορα εκθέματα της έκθεσης και στη συνέχεια ενημερώθηκαν σε θέματα πυροπροστασίας και στον τρόπο χρήσης των υπαρχόντων στο εμπόριο φορητών μέσων πυροσβέσεως από τον πρόεδρο του Συλλόγου αντιπύραρχο ε.α. κ. Χριστόφορο Κωστούλα. Οι επισκέπτες στη συνέχεια παρακολούθησαν στην πράξη επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς σε ξύλα, τηγάνι κουζίνας και σε υγρά καύσιμα στον ειδικό χώρο που διαθέτει ο Σύλλογος.

Έμφαση δόθηκε στους μαθητές το τηλέφωνο άμεσης επέμβασης 199 της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρδίτσας. Το Πυροσβεστικό Μουσείο είναι κάθε μέρα ανοιχτό από ώρα 10 έως 12 το μεσημέρι. Οι επιθυμούντες να το επισκεφθούν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2441077199 και 6945 791886 για να κλείσουν ραντεβού επίσκεψης ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις. Η είσοδος είναι δωρεάν.