Η ιστορία των σουφραζετών: Πριν από 100 και περισσότερα χρόνια, κάποιες γυναίκες απαίτησαν ίσα πολιτικά δικαιώματα με τους άνδρες.

Αυτή είναι η ιστορία τους. Πριν από έναν περίπου αιώνα και έπειτα από χρόνια αγώνων, οι Βρετανίδες αποκτούν για πρώτη φορά το δικαίωμα ψήφου με αποτέλεσμα οκτώ εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών να γραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Υπεύθυνες για τη συγκεκριμένη κατάκτηση είναι οι

«Σουφραζέτες», ένα κίνημα γυναικών που στόχευε υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Και που τα κατάφερε. Ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός στην απόκτηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών, σε μια εποχή που οι όμοιες τους είχαν λίγα δικαιώματα και δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

Οι Σουφραζέτες:

Ο όρος «σουφραζέτα» προέρχεται από τη λέξη «suffragist», που δηλώνει τον υπο- στηρικτή του «suffrage», δηλαδή του δικαιώματος ψήφου. Ο όρος «suffragist», όμως, είναι γενικότερος και αναφέρεται σε μέλη κινημάτων που υποστηρίζουν το δικαίωμα ψήφου, ασχέτως αν πρόκειται για ριζοσπαστικά ή συντηρητικά κινήματα ή αν το δικαίωμα ψήφου αφορά άντρες ή γυναίκες. Όμως οι Σουφραζέτες δεν είχαν ξεκινήσει με αυτήν την ονομασία.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών