Στην προκήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης των υπομελετών της μεγάλης μελέτης που αφορά την αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 791.075 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ η σύμβαση αναλύεται σε Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες ύψους 440.134,93 ευρώ, Στατικές Μελέτες ύψους 141.115,21 ευρώ, Μελέτες Μηχανολογικές, Ηλεκτρολογικές, Ηλεκτρονικές ύψους 106.641,19 ευρώ και απρόβλεπτα 103.183,70 ευρώ.

Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε εννέα 9 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών ορίζεται μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Σε δήλωσή του στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε: «Η Δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της προωθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μια σειρά από μεγάλα και μικρά έργα στο Δήμο μας. Δυο μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν συνολικά το Δήμο είναι η ανάπλαση του πάρκου στο στρατόπεδο Λουμάκη καθώς και η ανάπλαση του χώρου της Πλατείας Πλαστήρα και του Παυσιλύπου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»