Ο Ρώσος πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτινδήλωσε την Παρασκευή (16/6) ότι ηΡωσίαθα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσειπυρηνικά όπλαεάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει.
«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς… δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ τηςΑγίας Πετρούπολης.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατόςμπορεί να καταστρέψει τμήματα του κεντρικούΚιέβουαλλά έχει επιλέξει να μην το κάνει για διάφορους λόγους. Ωστόσο δεν τους διευκρίνισε.
Οι επιθέσεις στα παραμεθόρια εδάφη της Ρωσίας ήταν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των δυνάμεων της Μόσχας από άλλα μέτωπα, είπε.













