Τέλος έλαβε χθες η αγωνία για τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Συνολικά 25 μαθητές στο Νομό Καρδίτσας, έναντι 23 την περυσινή χρονιά και 32 την προπερσινή, κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμό πάνω από 18

Για ακόμη μία χρονιά, τρίτη συνεχόμενη, οι βαθμολογίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις
στάλθηκαν στα κινητά των υποψηφίων που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπουργεία Παιδείας αλλά και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής, σχεδόν τρεις στους τέσσερις υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα τύπου SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Με βάση τα στοιχεία, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72,08%). Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτωνστις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.Το 8,4 (από το 4ο επιστημονικό πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής) θα είναι φέτος η βάση εισαγωγής που θα «ανοίξει» κατά πάσα πιθανότητα βαθμολογικά την «πύλη» των ΑΕΙ της χώρας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Έτσι, όπως δείχνει η επεξεργασία των σημερινών βαθμολογικών στοιχείων του υπουργείου
Παιδείας στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών δεν θα μπουν στα ΑΕΙ φέτος οι υποψήφιοι που έχουν μέση επίδοση των 4 μαθημάτων του πεδίου κάτω του 9,4
(αυτή είναι, με ακρίβεια +- 0,1, και η βάση των Σχολών του), στο 2ο πεδίο των Θετικών επιστημών όποιοι έχουν επίδοση χαμηλότερη του 9,9, στο 3ο πεδίο των επιστημών Υγείας μικρότερη του 9,3 και στο 4ο όπως προαναφέρθηκε, μικρότερη του 8,4.