Με τη… χαρά της προέγκρισης φαίνεται πως θα μείνουν πολλοί νέοι Καρδιτσιώτες που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα “Σπίτι μου” και να αποκτήσουν τη δική τους στέγη.

Κι αυτό διότι αν και οι τράπεζες έχουν προεγκρίνει τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων, ελάχιστοι είναι οι δικαιούχοι που καταφέρνουν ή θα καταφέρουν να βρουν σε διάστημα 60 ημερών κατοικία που να καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες τους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, ηλικίας από 25-39 ετών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση κατοικίας, με έτος κατασκευής έως το 2007 (όχι μεταγενέστερη), επιφανείας έως 150 τ.μ. και κόστους έως 200.000 ευρώ. Ακριβώς εκεί έγκειται και η δυσκολία καθώς ελάχιστα είναι τα ακίνητα που καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές και είναι διαθέσιμα προς αγορά.

Οπως τόνιζουν στο “ΝΑ” μεσίτες της Καρδίτσας η ζήτηση είναι πολλή μεγάλη όμως τα διαθέσιμα ακίνητα δεν επαρκούν. Για την ακρίβεια είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν όλους τους ενδιααφερόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 36.544 αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί έχουν ήδη αξιολογηθεί 25.573, δηλαδή 7 στις 10 (70%). Από τις 25.573 αξιολογημένες αιτήσεις έλαβαν προέγκριση 17.606, δηλαδή σχεδόν 7 στις 10 (69%), ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»