Ο Δήμος Παλαμά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής μετάβασης με άμεση εφαρμογή και ως υποδομή για τα επόμενα χρόνια ενσωματώνοντας διαδραστικές υπηρεσίες ενημέρωσης, συμμετοχής και εξυπηρέτησης από το διαδίκτυο και το κινητό.

Η ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσα από το νέο δικτυακό τόπο www.palamas.gr και περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δημότες, οι επισκέπτες, ο απόδημος ελληνισμός και κάθε ενδιαφερόμενος.

Μέσα από το www.palamas. gr υπάρχει πρόσβαση σε αυτόματο ψηφιακό βοηθό που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, εφαρμογή στο κινητό για την καταγραφή προβλημάτων και αιτημάτων σε χάρτες, ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχικότητας και διαβούλευσης που λειτουργεί ως ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και προωθεί την συμμετοχική διακυβέρνηση. Βασικός άξονας είναι και η προώθηση και παρουσίαση των δράσεων η δυνατότητα αξιολόγησης από όλους. Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα που υλοποιήθηκε με ελάχιστους πόρους και με την ενεργή συμμετοχή των στελεχών του δήμου και εντάσσεται στην νέα ψηφιακή στρατηγική η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνολικά για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»