Το γεγονός ότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού πεζοδρόμου εξαιτίας των κακοτεχνιών, επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Σβερώνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Κρανιάς και Κωνσταντίνος Ξυλομένος έθεσαν το θέμα με αφορμή το γεγονός πως έχουν σηκωθεί ξανά οι πλάκες σε ορισμένα σημεία. Όπως είπε ο κ. Σβερώνης, το πρόβλημα παρατηρείται και στα δύο τμήματα της κεντρικής πλατείας, εκείνο που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την εργολαβία που υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή. Συνολικά 14 φορές πέρυσι και φέτος, είπε, σηκώθηκαν οι πλάκες στο τμήμα της πλατείας που είχε κατασκευάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με το υλικό που είχε αγοράσει και υλοποιήσει με άλλο εργολάβο.
«Είναι η ίδια πλατεία, η ίδια υπόβαση με δύο διαφορετικούς εργολάβους. Δεν τίθεται θέμα ποιότητας των υλικών» είπε και πρόσθεσε ότι τεχνικοί και επαγγελματίες με τους οποίους έχει συζητήσει το θέμα του επισήμαναν ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπόβαση που δεν έχει αρμούς διαστολής και πάνω σε αυτή κόλλησαν τις πλάκες οι εργολάβοι στις δύο εργολαβίες. «Έπρεπε οι μελετητές να σκεφτούν ότι η υπόβαση πρέπει να σπάσει και να μπουν αρμοί διαστολής» ανέφερε.
Σε ότι αφορά την παρούσα εργολαβία, ο κ. Σβερώνης υπογράμμισε ότι έχει κληθεί ο εργολάβος να επιδιορθώσει τις κακοτεχνίες, δίχως όμως κάποια ανταπόκριση. Ο Δήμος έχει κρατημένο ένα ποσό της τάξης ων 40.000 ευρώ από την εγγυητική το οποίο θα κρατήσει και οι κακοτεχνίες θα επισκευαστούν από την υπηρεσία του Δήμου.
Κ.Π.