Στο Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα δίνουν ραντεβού την Κυριακή 6 Αυγούστου δρομείς όλων των ηλικιών προκειμένου να καλύψουν μια υπέροχη διαδρομή που διασχίζει παραλίμνια την περιοχή και καταλήγει σε Μούχα και Καστανιά.

Με αυτό το υπέροχο φόντο ο 4ος Λαϊκός Δρόμος που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιάς– Μούχας «Ο Άγιος Τρύφων» με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας, θα είναι αναμφίβολα μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο δρόμος

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις διαδρομές:

-10 χλμ.: Αφετηρία το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και τερματισμός στον Προφήτη Ηλία της Καστανιάς. Η εκκίνηση δίνεται στις 10:00 πμ στο φράγμα λίμνης Πλαστήρα. Οι δρομείς θα απολαύσουν μια πανέμορφη διαδρομή με πλούσιο φυσικό τοπίο, δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα και θα τερματίσουν στον Προφήτη Ηλία Καστανιάς.

-5,5 χλμ.: Αφετηρία οι Κατασκηνώσεις της Καστανιάς και τερματισμός στον Προφήτη Ηλία. Η εκκίνηση δίνεται στις 9:30 πμ στις Κατασκηνώσεις Καστανιάς. Οι δρομείς θα απολαύσουν μια πανέμορφη διαδρομή με πλούσιο φυσικό τοπίο, δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα και θα τερματίσουν στον Προφήτη Ηλία Καστανιάς.

-Για τα παιδιά:  600 μ.: Αφετηρία οι κατασκηνώσεις Καστανιάς.

Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αναφέρθηκαν στους στόχους της διοργάνωσης και κάλεσαν όλους-μικρούς και μεγάλους- να δώσουν το παρών σε αυτή τη μοναδική αθλητική-φυσιολατρική εκδήλωση.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον με τις ομορφιές της Λίμνης Πλαστήρα. «Οι αθλητές έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να αθληθούν και να απολαύσουν το φυσικό κάλλος. Η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες δράσεις για τον αθλητισμό και την προβολή της περιοχής μας. Η περυσινη συμμετοχή έδειξε ότι η διοργανωση πρέπει να στηριχθεί» είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σβερώνης συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία. Τόνισε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία καθώς συμβάλλει στην προβολή της περιοχής και την ανάδειξη των μοναδικών τοπίων της.

Τέλος ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Δεληγιώργης τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη. «Τείνει να γίνει θεσμός ο Λαϊκός Δρόμος, εκτός από την ομορφιά της λίμνης δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν σε τρεις διαφορετικές διαδρομές» είπε μεταξύ άλλων. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Μπαλούχα ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καρδίτσας για τη στήριξή τους.

Λεπτομέρειες για τις εγγραφές και τον αγώνα παρέθεσε η υπεύθυνη κ. Ντίνα Εγγλέζου σημειώνοντας ότι αυτός ο Λαϊκός Αγώνας μετατρέπεται σε θεσμό.