Αιφνιδιαστική «έφοδος» Θεσσαλικών τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου

* Κινητοποίηση στη ΔΕΗ για το ρεύμα * Συλλαλητήριο αύριο στη Λάρισα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Θεσσαλοί αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Έτσι το μεσημέρι και αφού νωρίτερα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα, ομάδα τρακτέρ αποσπάστηκε από τον κόμβο της Νίκαιας και κατευθύνθηκε προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου όπου απέκλεισε την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου στο ύψος του κυκλικού κόμβου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας εξέφρασε παράπονα πως οι αστυνομικές δυνάμεις είναι εκείνες που κλείνουν εισόδους και εξόδους της Εθνικής Οδού από και προς τη Λάρισα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό γίνεται σκοπίμως για να συκοφαντηθούν οι κινητοποιήσεις, ενώ οι αγρότες έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους εκατέρωθεν του δρόμου χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Τα υπόλοιπα τρακτέρ παρέμειναν παρατεταγμένα στον κόμβο της Νίκαιας στην άκρη του δρόμου που οδηγεί προς την εθνική οδό χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Η κίνηση των τρακτέρ προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά της Αστυνομίας, αλλά τελικά οι αγρότες κατάφεραν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της παλιά εθνικής οδού προς Βόλο στην άκρη του δρόμου.

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ

Νωρίτερα, δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα στην οδό Καρδίτσης. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας και της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, το κόστος του ρεύματος πλέον είναι απαγορευτικό για να συνεχίσουν να καλλιεργούν οι αγρότες και να εκτρέφουν ζώα οι κτηνοτρόφοι και γι’ αυτό ζητούν από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Συλλαλητήριο στη Λάρισα

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το αυριανό συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας. Οι αγρότες επιδιώκουν μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα