Aγωνιώδες μήνυμα του ιατρού Ι. ΝΤΕΛΗ

Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών (συναδέλφων) μου και του νοσηλευτικού (συνεργατών) προσωπικού, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και σύντομα ελπίζω να επιστρέψω στα καθήκοντα μου.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους, συγγενείς, φίλους, γνωστούς και άγνωστους,  που με τις προσευχές τους,  τις ευχές τους, το ενδιαφέρον τους,  και την αγάπη τους τις δύσκολες ημέρες της νοσηλείας μου στηρίξατε εμένα και προπάντων την οικογένεια μου. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, θα σας είμαι υπόχρεος για πάντα.

Μαζί με χιλιάδες άλλους διασωληνωμένους, βίωσα για ημέρες τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία, έζησα την μοναξιά της ασθένειας και λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν.  Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μου συνάδελφου ιατρού Ευσταθίου Μπαθρέλλου ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή παλεύοντας  καθημερινά με τον ύπουλο “ιό”. Έχω μόνο τούτο να τονίσω για τον αδελφό μου. Όταν του έλεγα  «Στάθη πήγαινε σπίτι σου σε παρακαλώ», μου απαντούσε «θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου».

Είναι χρέος μου, στην μνήμη  του αδελφού μου,  ως επαγγελματία υγείας  και ζώντας τις έκτακτες συνθήκες του δευτέρου κύματος και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού  του Νοσοκομείου μας – με προσωπικό κόστος πολλών εξ ημών –  υπηρετώντας τις ανθρώπινες αξίες να  σταθώ με ιδιαίτερη  ευθύνη  στα παρακάτω.

Αποτελεί πραγματικά ΟΝΕΙΔΟΣ για τους διοικούντες στις έκτακτες συνθήκες και στις δύσκολες ημέρες  που βιώσαμε  ως Νοσοκομείο Καρδίτσας, η μη υπογραφή  μέχρι σήμερα του ΦΕΚ διορισμού Παθολόγου ιατρού στην Παθολογική κλινική. Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες και τρεις μήνες ακόμη καθυστερεί.

Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να προστατεύσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας και παράλληλα να στηρίξουμε τους ασθενείς μας και όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται. Για τον λόγο  αυτό εκφράζω την αγωνία μου, εν όψει του επερχόμενου τρίτου κύματος του κορωνοϊού, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο το πολύπαθο, κουρασμένο, αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, να ανταπεξέλθει.  Με ελάχιστες πλέον βιολογικές και ψυχικές αντοχές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των εμπλεκόμενων  Κλινικών και Μονάδων  πως θα λειτουργήσει;

Πως θα λειτουργήσει η εναπομείνασα ξεριζωμένη Παθολογική κλινική με επτά  πλέον παθολόγους γιατρούς,  έναντι 13 οργανικών θέσεων, η οποία καθημερινά συμπιέζεται (ψυχικά και εργασιακά) όλο και περισσότερο από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να  καλύψει τα πάντα, την Κλινική της, τις μονάδες Μεσογειακής αναιμίας και  Χημειοθεραπειών όταν λείπει ο Δ/ντης της, τα Επείγοντα Ιατρεία, τις Κλινικές  covid και τελευταίως και τους εμβολιασμούς. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου, απλά τώρα αριθμητικά  αδυνατούμε, δεν επαρκούμε και  να  μην μας αντιμετωπίζεται  οιονεί  ένοχοι ερήμην.

Πως θα λειτουργήσει η πρόσφατα δημιουργηθείσα Πνευμονολογική κλινική με δύο Πνευμονολόγους ιατρούς, η ελλιπής σε ιατρούς ΜΕΘ και τα  ελλιπή σε ιατρούς  Επείγοντα Ιατρεία ΤΕΠ.

ΚΥΡΙΟΙ, είτε θα τολμήσετε την άμεση και κατεπείγουσα πρόσληψη του κατάλληλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid ιατρικού προσωπικού  (πλήρη στελέχωση της Παθολογικής, της Πνευμονολογικής, της μονάδας ΜΕΘ και των Επειγόντων ιατρείων ΤΕΠ) η οποία θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο πολλές άλλες από τις ανάγκες του Νοσοκομείου είτε σε ενάντια περίπτωση η λειτουργία του Νοσοκομείου μας θα είναι αναποτελεσματική.

Τέλος κάνω έκκληση σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, εν όψει του τρίτου κύματος  του κορωνοϊού:

Να τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό σας και τα    αγαπημένα σας πρόσωπα.

Να εμβολιαστείτε, όταν έρθει η σειρά σας.

Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας.

Με εκτίμηση

                                      Γιάννης Ντελής  Δ/ντης Παθολογικής κλινικής Γ. Ν. Καρδίτσας.