1-2 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καρδίτσας

Έγκριση υλοποίησης της πράξης για παροχή υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες

Σε περίπου ένα πεντάμηνο από σήμερα και συγκεκριμένα το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας καθόρισε το Δ.Σ στη σημερινή (27/6) συνεδρίαση, ορίζοντας επίσης το ύψος των δαπανών για την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη φορά που είχαν πραγματοποιηθεί εκλογές στο Επιμελητήριο Καρδίτσας ήταν πριν από περίπου επτά χρόνια, στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017. Από τότε μεσολάβησαν παρατάσεις στις θητείες των διοικήσεων των επιμελητηρίων της χώρας εξαιτίας του covid αλλά και των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών που είχαν γίνει πέρυσι.

Οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας θα διεξαχθούν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας οι εκλογικές επιτροπές θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί έως και τις 30 Ιουνίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, η πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής, όπως την κατέθεσε ο κ. Άρης Ψαρρής ήταν οι εκλογές να διεξαχθούν την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου. Ο κ. Γιώργος Ντενίσης κατέθεσε άλλη πρόταση διεξαγωγής των εκλογών μία εβδομάδα αργότερα στις 8-9 Δεκεμβρίου. Τελικά κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής.
Σε ότι αφορά την εκλογική επιτροπή, είναι ήδη καθορισμένη, ενώ ο προϋπολογισμός της εκλογικής διαδικασίας ορίστηκε στα 40.000 ευρώ.

Ψηφιακές υπηρεσίες
Επίσης το Σώμα προχώρησε στην έγκριση υλοποίησης της πράξης δημιουργίας και λειτουργίας υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης της ειδικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής του Επιμελητηρίου Καρδίτσας σε λογισμό και υλικό, η υποδοχή και εξυπηρέτηση αιτημάτων των επιχειρήσεων (one stop shop) και η παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών.
Σκοπός του έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στις επιχειρήσεις, με αμφίδρομη επικοινωνία μέσω ενός δικτύου υπηρεσιών υποστήριξης και πληροφόρησης των επιχειρήσεων.
Η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 249.860 ευρώ και ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 15η Ιουλίου 2024 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2029.