Β. Τσιάκος: Κερδήθηκε η μάχη με το χρόνο για το αρδευτικό, χωρίς δημοτική ενημερότητα όσοι δεν πληρώνουν για τα αρδευτικά

Ερώτηση για τις εξελίξεις γύρω από την αγροτική οδοποιία και το αρδευτικό δίκτυο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σεραφείμ Γούλας στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχης Καρδίτσας.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρόβας ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο ήταν αβέβαιο αν οι αγρότες θα πότισαν φέτος. «Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, παρόλα αυτά η δημοτική αρχή έκανε τα αδύνατα – δυνατά ώστε το 95% να ποτίσει και ένα 5% να απομένει εντός των ημερών που πάντως ποτίζει με κάποια προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων και στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Καρδιτσομαγούλας.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος τόνισε από την πλευρά του ότι η Δημοτική πήρε την απόφαση να μην μείνει κανένας αγρότης της περιοχής χωρίς άρδευση, παρά τη ζοφερή κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου και την απουσία κρατικής χρηματοδότησης. «Βάλαμε μηχανήματα, δώσαμε άνιση μάχη με το χρόνο και κερδήθηκε. Υπάρχουν λεπτομέρειες που οφείλουν να λυθούν. Αν υπήρχαν προβλήματα άρδευσης οι αγρότες θα βρίσκονταν εδώ σήμερα» είπε και πρόσθεσε ότι μπαίνουν σε σειρά τα προβλήματα που εντοπίζονται στην αγροτική οδοποιία. Παράλληλα ενημέρωσε ότι ο Δήμος προετοιμάζεται για μελέτη σε ότι αφορά τα αγροτικά δίκτυα, στην οποία θα προβλέπεται και κάρτα άρδευσης. «Εμείς κάναμε το χρέος μας, θα πρέπει και οι αγρότες να κάνουν το χρέος τους και να πληρώσουν τις οφειλές τους» σημείωσε μεταξύ άλλων λέγοντας ότι τα χρέη από τα αρδευτικά φτάνουν το 1 εκ ευρώ. «Δημοτική ενημερότητα σε δημότη που δεν έχει πληρώσει για την άρδευση δεν θα δοθεί. Δεν πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές» ξεκαθάρισε. Σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι έχουν γίνει δύο έργα και ένα τρίτο που ξεκινά εντός του καλοκαιριού, ενώ στάθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει όλες τις παρεμβάσεις στις αγροτικές υποδομές.

Επί του θέματος των μέτρων για τις οφειλές τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πόπη Μπούτα, Θωμάς Καλλιάς και Κων. Ξυλομένος.
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών