Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 70χρονης από το Καρποχώρι που αγνοούνταν (φωτο)

Ο σκύλος που την ακολουθούσε οδήγησε τους αστυνομικούς και πυροσβέστες στο σημείο

Χάρη στον πιστό της φίλο, ένα σκύλο, κατάφεραν αστυνομικοί και πυροσβέστες να εντοπίσουν σώα την 70χρονη γυναίκα που αγνοούνταν από τις 9 Απριλίου στο Καρποχώρι και για την οποία είχε εκδοθεί Silver Alert στις 12 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, ο σκύλος που  ακολούθησε την 70χρονη οδήγησε σήμερα το κλιμάκιο που την αναζητούσε στο σημείο που είχε βρει καταφύγιο.
Καθοριστικές ήταν προσπάθειες της αστυνομίας υπό τον συντονισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Σοφάδων, με τη συμμετοχή της ΕΜΑΚ. Η γυναίκα που πάσχει από άνοια εντοπίστηκε σώα σε αρδευτικό κανάλι κάτω από δέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναζήτησης της γυναίκας ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη. Από το Σάββατο συνέδραμε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διεύθυνση Θεσσαλίας με drone, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η ΕΜΑΚ με σκύλο, αρχικά από τη Λάρισα και κατόπιν από τη Θεσσαλονίκη. Πολύτιμη επίσης ήταν και η συνδρομή του Προέδρου του Καρποχωρίου και αστυνομικού Θωμά Καρακαξά.

Σήμερα, αστυνομικοί του Α.Τ. Σοφάδων και Πυροσβέστες από την Π.Υ. Σοφάδων εντόπισαν τον σκύλο «φύλακα» που ακολουθούσε διαρκώς την 70χρονη γυναίκα. Το συμπαθές τετράποδο τους οδήγησε στην γυναίκα, η οποία βρίσκονταν σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής κάτω από δέντρα.