Αναχωρούν για Αθήνα 20 τρακτέρ από τον Ε-65, αύριο η «απόβαση» στο Σύνταγμα (φωτο & βίντεο)

«Βουλιάζει» από αγρότες αύριο το Σύνταγμα. Απ’ όλη τη χώρα ο αγροτικός κόσμος δίνει ραντεβού στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Στο κέντρο της Αθήνας θα συγκεντρωθούν οι αγρότες από τουλάχιστον 50 μπλόκα, «καρδιά» των οποίων αποτελεί το μπλόκο των Καρδιτσιωτών και Φαρσαλινών στον Ε-65. Παράλληλα καλούν τους πολίτες και τους φορείς από την επαρχία και την Αθήνα να ενισχύσουν την κινητοποίηση.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται σήμερα με πυρετώδεις ρυθμούς. Στην πρωτεύουσα θα φτάσει μεγάλος αριθμός τρακτέρ και λεωφορείων. Σε λίγο, περί τις 10.30 το πρωί αναχωρεί σε κλίμα ενθουσιασμού κομβόι 20 Καρδιτσιώτικων και Φαρσαλινών τρακτέρ από τον Ε65.Το κομβόι θα αναχωρήσει συντεταγμένα συνοδεία αυτοκινήτων και της αστυνομίας.

Οι αγρότες με τα μηχανήματα τους θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν και θα ξεκινήσουν αύριο για την Αθήνα. Ομοίως κομβόι θα ξεκινήσει και απο Λάρισα – Βόλο, ενώ αύριο θα μετακινηθεί με δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα ο κύριος όγκος του αγροτικού κόσμου, με τεράστια συμμετοχή Καρδιτσιώτων οι οποίοι θα κατέβουν με περίπου 10 λεωφορεία.

Εξέλιξη
Αναχώρησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί τα τρακτέρ σε κομβόι, συνοδευόμενα από ΙΧ και την αστυνομία για το Κάστρο Βοιωτίας. Εκεί θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών