Οι αποκαταστάσεις που έγιναν στο αποστραγγιστικό, αρδευτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο μετά τον «Ντάνιελ», το προωθούμενο έργο των κλειστών δικτύων Υπέρειας Ν. Λάρισας και Φύλλου-Ορφανών Ν. Καρδίτσας και το μέλλον των ΟΕΒ βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΤΟΕΒ Τιτανίου. Ακόμη παρουσιάστηκαν οι μελέτες για έργο εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων στα Αγροκτήματα Παλαμά, Βλοχού και Μεταμόρφωσης.
Στη συνέλευση που έγινε στις 9 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά με την καθολική συμμετοχή των Αντιπροσώπων του Οργανισμού και αρκετών μελών του, όπου εκφράστηκε η θέση και άποψη του Οργανισμού για την μη κατάργηση των ΤΟΕΒ αλλά για τον εκσυγχρονισμό τους με τη βοήθεια του ΟΔΥΘ .
Αρχικά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος καλωσόρισε όλους τους Αντιπροσώπους , τα μέλη του οργανισμού,τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων. Τσιάρα , τους βουλευτές Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα , κ. Τέλη Σπάνια καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παλαμά κ. Ευάγγελο Λόια.
Βασικός σκοπός της Συνέλευσης ήταν η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων Απολογισμού-Ισολογισμού του οικονομικού έτους 2024 και Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2025. Ο Πρόεδρος παρουσίασε και ανέλυσε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού τα οποία εγκρίθηκαν παμψηφεί όπως και τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Παρουσιάστηκαν όλες οι αποκαταστάσεις που έγιναν στο αποστραγγιστικό, αρδευτικό και στο αγροτικό οδικό δίκτυο μετά την θεομηνία Daniel . Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο οι αποκαταστάσεις αποτέλεσαν ένα τεράστιο στοίχημα για τον Οργανισμό που κατά γενική ομολογία κερδήθηκε . Έγιναν καίριες παρεμβάσεις σε κεντρικές αποστραγγιστικές τάφρους πολλών χιλιομέτρων, κατασκευάστηκαν διαβάσεις, επισκευάστηκε και αντικαταστάθηκε όλος ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός των γεωτρήσεων ( ηλεκ. πίνακες inverter) καθώς και παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Άξιο αναφοράς αποτελεί και ο εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων του Οργανισμού με ένα «έξυπνο» σύστημα απομακρυσμένης τηλεδιαχείρισης που σκοπό έχει τον καλύτερο έλεγχο νερού και ενέργειας.
Στη συνέχεια συζητήθηκε η κατασκευή του σύγχρονου συστήματος άρδευσης κλειστών δικτύων Υπέρειας Ν. Λάρισας και Φύλλου-Ορφανών Ν. Καρδίτσας. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα 8 μεγάλα έργα που εξήγγειλε και πραγματοποιεί η κυβέρνηση και είναι το δεύτερο έργο στο νομό Καρδίτσας, μετά από καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού κ. Τσιάρα Κων/νου. Το έργο έχει προχωρήσει και βρίσκεται στην φάση της υπογραφής της σύμβασης ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι μελέτες που έχουν κατατεθεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων στα Αγροκτήματα Παλαμά, Βλοχού και Μεταμόρφωσης και αναμένεται να ενταχθούν στη Παρέμβαση Π3-73-1.1 << ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ >> ΔΡΑΣΗ 2 << ΕΡΓΑ ΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ>> ύψους 8.481.600,00.
Σημαντικό επίσης επίτευγμα του Οργανισμού και της συγκεκριμένης Διοίκησης αποτελεί και η συμμετοχή του ΤΟΕΒ Τιτανίου στην πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Θεσσαλίας η οποία αποτελεί ένα πρόγραμμα σταθμό για τον αγροτικό κόσμο καθώς θα μειώσει το κόστος ενέργειας έως 50%.
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε και ο νεοσύστατος ΟΔΥΘ που δημιουργήθηκε με το Ν 5106/2024 ο οποίος καταργεί τους ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας και τους ενσωματώνει στον ΟΔΥΘ.
Θέση και άποψη του ΔΣ του Οργανισμού καθώς και όλων των μελών του είναι να μην καταργηθούν οι ΤΟΕΒ αλλά να εκσυγχρονιστούν με τη βοήθεια του ΟΔΥΘ . Οι ΤΟΕΒ θα μπορούσαν να αποτελούν το βραχίονα του ΟΔΥΘ έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαχείριση των εγγειοβελτιωτικών έργων και η παροχή πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας.
Εύστοχο παράδειγμα ήταν αυτό του Προέδρου ότι « ένα καλό νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα εξωτερικά ιατρεία » , έτσι και ο ΟΔΥΘ χωρίς τη συνδρομή των ΤΟΕΒ δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να ελέγξει και να εξυπηρετήσει ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο, και συνεχίζοντας ο κ. Γιαννάκος ανέφερε πως οι ΤΟΕΒ θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να παραμείνουν και ο ΟΔΥΘ να λειτουργήσει όπως οι ΥΕΒ προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.
Ενόψει της εφαρμογής του νόμου περί ΟΔΥΘ και κατ εφαρμογή της νομοθεσίας των T.Ο.Ε.Β. αποφασίστηκε επίσης να ακολουθηθεί η νομική είσπραξη των εισφορών προς τον Οργανισμό που προέρχονται από βάθος χρόνου από τους κατά σύστημα κακοπληρωτές.
Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Οργανισμού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων της διοίκησης του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ , όλους ανεξαιρέτως τους επίσημους καλεσμένους , καθώς και όλους τους συνεργάτες που στήριξαν τη διοίκηση στην αντιμετώπιση και επίλυση όλων των θεμάτων που προέκυψαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού προς όφελος των μελών του.