Γέφυρα στα Ρογκάκια: «Ανακατασκευή των βάθρων και διάνοιξη δρόμου για να τοποθετηθεί Μπέλεϋ» (Φωτο)

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το θέμα ύστερα από ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ανακατασκευή των βάθρων με υπόδειξη του Στρατού και διάνοιξη δρόμου σε μήκος 250 μέτρων για να διέλθουν οι γερανοί απαιτείται για να τοποθετηθεί στη θέση «Ρογάκια» μεταξύ Καροπλεσίου – Νεράιδας, η στρατιωτική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ που χρησιμοποιούνταν στο Μουζάκι και στη θέση «Καραϊσκάκης».

Το ζήτημα της οδικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο περιοχών του Ιτάμου στην Καρδίτσα έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επί του θέματος προχώρησε ενημέρωση ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Τσιάρας λέγοντας ότι τα  βάθρα για την τοποθέτηση της γέφυρας κατασκευάστηκαν το 2010 με χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών. Τα βάθρα αυτά είχαν αποφανθεί οι μηχανικοί που επισκέφθηκαν ο σημείο δεν επαρκούν να σηκώσουν το φορτίο μιας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ.

Τα βάθρα δεν αντέχουν το φορτίο
Ο κ. Τσιαρας αναφέρηε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Τέλιος με μηχανικούς της Διευθυντής Τεχνικών Έργων Καρδίτσας και κλιμάκιο του Στρατού (όπως έγραψε σε σχετικό ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες ο Νέος Αγών), όπου διαπιστώθηκε πως τα βάθρα δεν αντέχουν το φορτίο γέφυρας Μπέλεϋ.

Ο δρόμος
Επίσης ο δρόμος που οδηγεί στο σημείο δεν είναι καν κοινοτικός, συνέχισε ο κ. Τσιάρας, είναι ένας δρόμος αγροτικός. «Για την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας στα Ρογκάκια απαιτείται ανακατασκευή των βάθρων και διάνοιξη του δρόμου σε μήκος 250 μέτρα. Για να μεταφερθεί γέφυρα Μπέλεϋ από τον Πάμισο ποταμό στη θέση Ρογκάκια απαιτούνται εργασίες διάνοιξης του δρόμου για να περάσουν οι γερανοί, ανακατασκευής των βάθρων» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «επομένως θα πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν με υπόδειξη του στρατού ειδικά βάθρα για να αντέξουν μα γέφυρα Μπέλεϋ. και ως περιφερειακή αρχή να κατασκευάσουμε δρόμο πρόσβασης μήκους 250 μέτρων».

ΛΑ.ΣΥ.: «Οι κάτοικοι θέλουν απαντήσεις»
Το γεγονός ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή επικαλείται ότι και η προηγούμενη υπογράμμισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καρδίτσας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Τέγος. «Δεν είναι ώρα για διαπιστώσεις, οι κάτοικοι θέλουν απαντήσεις, δεν μπορούν να μετακινηθούν. Μια χαρά μεταφέρονται οι γερανοί για να μπουν ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο» είπε.