Προχωρούν οι μελέτες για τη μετεγκατάσταση της Μεταμόρφωσης, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τον Βλοχό - σύσκεψη στο Υπουργείο (φωτο)

Σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού, των Βουλευτών του Νομού, του Δημάρχου Παλαμά και υπηρεσιακών παραγόντων

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της σύσκεψης εργασίας που είχε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος με τη συμμετοχή (με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης) των Βουλευτών του Νομού Κ. Τσιάρα, Ασ. Σκόνδρα, Γ. Κωτσού και Τ. Σπάνια , του Δημάρχου Παλαμά Σωκράτη Δασκαλόπουλου, στελεχών του ΣΕΒ και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, την εξέλιξη των πληρωμών στην πρώτη αρωγή για οικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η συγκεκριμένη σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του Υφυπουργού με τους Βουλευτές κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται αμφίδρομη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των μέτρων και για ζητήματα που έχουν ανακύψει με σκοπό τη διευθέτησή τους.

Σε ότι αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης της Μεταμόρφωσης, η συζήτηση έγινε με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα Ευθυμίου Μπακογιάννη και εκπροσώπων του ΣΕΒ με χορηγία του οποίου θα προχωρήσει η κατασκευή των νέων κατοικιών. Όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη των μελετών και εντός των ημερών – πιθανώς πριν το Πάσχα – να είναι έτοιμες προς παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους οι λεπτομέρειες για το νέο οικισμό και οι εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν τις οικίες οι οποίες θα χορηγηθούν στους κατοίκους.

Στην περίπτωση του Βλοχού τώρα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει πρόθεση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος να γίνει μια ενημέρωση από κλιμάκιο προς την τοπική κοινωνία για να αναλυθεί η κατάσταση και η εξεύρεση της βέλτιστης λύσης με στόχο την ικανοποίηση όλων των κατοίκων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών