Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας ο Κωνσταντίνος Ξυλομένος με την δημοτική κίνηση «ΑλλΑΓή στην ΠΡάΞΗ» (φωτό+βίντεο)

Aπό αριστερά προς τα δεξία οι Διονυσία Ματιάτου, Ευανθία Μπαλογιάννη, Θωμάς Καλιάς, Κωνσταντίνος Ξυλομένος, Παναγιώτης Μαντζιάρας, Ευαγγελία Διαμαντή, Δανάη Αναστασοπούλου και Αναστασία Σπύρου

«ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ» είναι το όνομα της δημοτικής κίνησης που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου θα επιδιώξει να διεκδικήσει το Δήμο Καρδίτσας, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κωνσταντίνο Ξυλομένο, ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο.

«Αλλάζουμε τις καθεστωτικές αντιλήψεις, αλλάζουμε τις νοσηρές νοοτροπίες, αλλάζουμε την Καρδίτσα, δίνουμε στο Δήμο Καρδίτσας τη θέση που του αξίζει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ξυλομένος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι για την ανακοίνωσή της υποψηφιότητας.

Ο κ. Ξυλομένος Κωνσταντίνος Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος , πρ. Αντιδήμαρχος

Ο κ. Ξυλομένος ήταν πλαισιωμένος από τους πρώην Αντιδημάρχους και νυν Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Μαντζιάρα και Ευαγγελία Διαμαντή, την εκπαιδευτικό Διονυσία Ματιάτου, την καθηγήτρια Αγγλικών – Γαλλικών Ευανθία Μπαλογιάννη, τον Θωμά Καλιά πτυχιούχο φυσικής αγωγής και παραγωγό, την Δανάη Αναστασοπούλου νομικό και την Αναστασία Σπύρου καθηγήτρια Αγγλικών και υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας.

«Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτης επίγνωσης του εγχειρήματος, ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα μας για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Η διαρκής προσπάθειά μας για την συγκρότηση ενός ενιαίου και ευρέος μετώπου με προοδευτικό πρόσημο χωρίς πολιτικούς καθοδηγητές και κομματικούς μηχανισμούς, έφερε αποτέλεσμα. Δεν διεκδικούμε να οικειοποιηθούμε κανέναν πολιτικό-ιδεολογικό χώρο, αλλά καταθέτουμε τη δική μας ρεαλιστική και ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση και ζητάμε να αξιολογηθεί από την τοπική κοινωνία» σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ξυλομένος και απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο «σε κάθε Δημοκρατικό πολίτη που ασπάζεται και συμφωνεί με το πρόγραμμα μας, να συστρατευτεί σ’ αυτή την προσπάθεια και να γίνει μέρος της. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε κάθε συνοικία και κάθε γειτονιά της πόλης, όπως επίσης και σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Καρδίτσας».

«Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από μια νέα Δημοτική αρχή με σχέδιο και όραμα, ώστε να καταστεί τα επόμενα χρόνια μια βιώσιμη και σύγχρονη πόλη, όπως πραγματικά της αξίζει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ανέφερε:
«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτης επίγνωσης του εγχειρήματος, ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα μας για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Η διαρκής προσπάθειά μας για την συγκρότηση ενός ενιαίου και ευρέος μετώπου με προοδευτικό πρόσημο χωρίς πολιτικούς καθοδηγητές και κομματικούς μηχανισμούς, έφερε αποτέλεσμα. Δεν διεκδικούμε να οικειοποιηθούμε κανέναν πολιτικό-ιδεολογικό χώρο, αλλά καταθέτουμε τη δική μας ρεαλιστική και ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση και ζητάμε να αξιολογηθεί από την τοπική κοινωνία. Όπως με αφοσίωση εκπροσωπήσαμε έως και σήμερα όλους τους συνδημότες μας στο Δημοτικό συμβούλιο, με τον ίδιο ζήλο οραματιστήκαμε, εργαστήκαμε και εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε στο έπακρο. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η κοινωνική συμμετοχή αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του πολιτικού μας σχεδίου, για την προάσπιση και την προώθηση των οποίων θα εργαστούμε σκληρά και με κάθε προσωπικό κόστος.

Η ομόφωνη απόφαση από τα μέλη της νέας αυτοδιοικητικής ομάδας να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή και συγχρόνως μεγάλη ευθύνη. Στα 8 και πλέον χρόνια που υπηρετώ το Δήμο Καρδίτσας, πορεύτηκα με αποκλειστικό γνώμονα το συλλογικό καλό και την καθαρή συνείδηση μου. Με ανιδιοτέλεια, καθημερινή δουλειά και ταπεινότητα, εργάστηκα σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και το θεσμικό μου ρόλο στο Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας. Αυτό θα συνεχίσω να πράττω χωρίς υστεροβουλία, με μεγαλύτερο πάθος και αγάπη για την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην περίπτωση που με τιμήσετε με την ψήφο σας για Δήμαρχο Καρδίτσας. Με συνοδοιπόρους τους συνεργάτες υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους και την πλειοψηφία της κοινωνίας του Δήμου Καρδίτσας, αλλάζουμε τις καθεστωτικές αντιλήψεις και κατατάσσουμε την Καρδίτσα εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Το μέλλον της πόλης και των 33 Τοπικών Κοινοτήτων θα κριθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Η ιστορική ανάγκη να αλλάξει σελίδα ο Δήμος Καρδίτσας, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Σ’ αυτή τη διαδρομή δεν περισσεύει κανείς δημότης της Καρδίτσας που σέβεται και αγαπά την πόλη χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον. Απευθύνουμε λοιπόν, ανοιχτό προσκλητήριο σε κάθε Δημοκρατικό πολίτη που ασπάζεται και συμφωνεί με το πρόγραμμα μας, να συστρατευτεί σ’ αυτή την προσπάθεια και να γίνει μέρος της. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε κάθε συνοικία και κάθε γειτονιά της πόλης, όπως επίσης και σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου Καρδίτσας. Για να συνομιλήσουμε με όλους και όλες και να τους αναπτύξουμε τις θέσεις μας και το πρόγραμμα μας, το οποίο δεν θα αποτελεί απλώς μία δέσμευση, αλλά τον οδικό χάρτη και ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες της Καρδίτσας

Οι σημερινές απαιτήσεις για την ανάπτυξη των πόλεων, χρειάζονται ανθρώπους με παραστάσεις, όραμα και τεχνογνωσία που θα θέσουν τον εαυτό τους ψυχή τε και σώματι για την ανάκαμψη και την πρόοδο της περιοχής. Η συστηματική δουλειά και η αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τις διαχρονικές παθογένειες, αποτελούν βασικά συστατικά ώστε να υπάρξει μία καθολική αλλαγή. Μία αλλαγή η οποία όμως δεν θα είναι στα λόγια, αλλά στην πράξη ώστε να σηματοδοτήσει την αρχή μια νέας εποχής. Η Καρδίτσα έχει ανάγκη από μια νέα Δημοτική αρχή με σχέδιο και όραμα, ώστε να καταστεί τα επόμενα χρόνια μια βιώσιμη και σύγχρονη πόλη, όπως πραγματικά της αξίζει.