Χωρίς μεταλλικά στηθαία ασφαλείας ο δρόμος Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Αστρίτσας

Xωρίς στηθαία ασφαλείας εκατέρωθεν του οδοστρώματος παραμένει ο δρόμος Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Αστρίτσας.

Ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, μετά τις εργασίες αποκατάστασης από τις ζημιές που είχαν προκαλέσει οι πλημμύρες, ωστόσο πέντε μήνες μετά δεν έχουν τοποθετηθεί τα προβλεπόμενα στηθαία στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα είχαν προκληθεί ζημιές από τις
πλημμύρες του «Ντάνιελ». Αρχικά ο δρόμος είχε δοθεί προσωρινά με κάποιες παρακαμπτηρίους στην κυκλοφορία, αλλά δύο εβδομάδες μετά με την έλευση της νέας θεομηνίας «Ηλίας» ο δρόμος έκλεισε οριστικά. Επί εβδομάδες, η κυκλοφορία διεξάγονταν μέσω Παλαμά, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία για τους διερχόμενους οδηγούς και για τον πλημμυροπαθή Δήμο Παλαμά.

Τελικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύστερα από συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε εργασίες προσωρινής αποκατάστασης και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σήμερα στην άκρη του δρόμου είναι τοποθετημένα πλαστικά στηθαία και προειδοποιητικές πινακίδες, που σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν την ασφάλεια των πιστοποιημένων μεταλλικών στηθαίων.

Η Περιφέρεια θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε σύντομα να τοποθετηθούν ξανά τα μεταλλικά στηθαία στο τμήμα του οδικού άξονα που συνδέει τους δύο Νομούς και τον οποίο χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση χιλιάδες οδηγοί.