Σπίτι "υγειονομική βόμβα" στο Αμπελικό, στο οποίο ζουν δύο γυναίκες(φωτο) - Ειδική επιχείρηση από το ΕΚΑΒ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ

Αντιμέτωποι με ένα σπίτι «υγειονομική βόμβα» στο Αμπελικό του Δήμου Καρδίτσας, στο οποίο κατοικούν δύο γυναίκες (μία μητέρα με την κόρη της που έχει προβλήματα υγείας), ήρθε το πρωί του Σαββάτου πλήρωμα του ΕΚΑΒ Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Νέου Αγώνα, στο σημείο έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ύστερα από κλήση που έγινε για τη μεταφορά της μητέρας η οποία έπεσε και τραυματίστηκε.

Όταν άνοιξαν την πόρτα της οικίας, η εικόνα που αντίκρισαν τους σόκαρε, καθώς οι δύο γυναίκες ζούσαν σε έναν χώρο γεμάτο σκουπίδια, ακαθαρσίες και βρωμιά.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εφαρμοστηκε ειδικό πρωτόκολλο που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιστατικά. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να βάλουν στολές και μάσκες οξυγόνου για να προστατευτούν από τη βρωμιά και τη δυσωδία, ώστε να μπουν τελικά στο σπίτι.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα