Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι οικονομικές καταστάσεις του 2021 στο Δήμο Καρδίτσας

Τις οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμού, λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσαρτήματος) του Δήμου Καρδίτσας οικονομικού έτους 2021 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του σώματος.

Στη συζήτηση του θέματος δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι διαξιφισμοί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος ενημέρωσε μεταξύ άλλων ότι οι ανείσπρακτες οφειλές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και δεν αυξήθηκαν παρότι μεσολάβησε ο covid και η ενεργειακή κρίση, ενώ ο Δήμος πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του και δεν έχει οφειλές.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο κ. Σβάρνας, μίλησε για άρτια δουλειά στο τεχνικό σκέλος του ισολογισμού. Πρόσθεσε ότι η μείζονα μειοψηφία δεν μπορεί να επικροτήσει την οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής, η οποία όπως είπε χαρακτηρίζεται από «αδιαφάνεια».
Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο κ. Έκτορας Γάζος σημείωσε ότι ένας ισολογισμός δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά δείχνουν το κατά πόσο έχει υλοποιηθεί η πολιτική κατεύθυνση της κάθε Δημοτικής Αρχής. «Ένας ισοσκελισμένος ισολογισμός δείχνει ότι προχωρά ένας φορομπηχτικός προϋπολογισμός» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι πολιτικά καταψηφίζεται ο ισολογισμός.
Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ξυλομένος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση και ο ισολογισμός «συμπυκνώνει την αποτυχημένη πολιτική» της δημοτικής αρχής.
Τοποθετούμενος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσιάζουν έναν ισολογισμό στον οποίο ο Δήμος δεν χρωστά τίποτα και παρουσιάζει πλεόνασμα, ενώ μειώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. «Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται με την Δημοτική Αρχή να μην εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική, αλλά προχωρώντας σε νέες μειώσεις δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η εικόνα είναι ενθαρρυντική για όλους» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα